DTM

Zeven fabrikanten in de DTM: Dörr Motorsport maakt zijn debuut met McLaren 720S GT3 Evo

Uitgegeven door Peter Vader • 14 maart 2024 13:05

Een sterke nieuwe toevoeging aan de DTM: Dörr Motorsport zal met twee McLaren 720S GT3 Evo's in de serie aan de slag gaan, waardoor het DTM-veld van topklasse in het seizoen 2024 uit zeven fabrikanten zal bestaan. DTM-nieuwkomer Ben Dörr (Butzbach) en de Oostenrijker Clemens Schmid gaan in de twee Britse supersportwagens op jacht naar punten. Voor het eerst in de geschiedenis van de DTM, die op 11 maart haar 40-jarig jubileum viert, zal cultfabrikant McLaren dit seizoen aan alle DTM-races beginnen. De eerste gelegenheid voor de twee Dörr McLaren om te laten zien waar ze van gemaakt zijn, is de DTM-seizoensopener van 26 tot 28 april in Motorsport Arena Oschersleben. Tickets voor de DTM zijn nu online verkrijgbaar op dtm.com. Prijzen beginnen bij € 39 en de toegang is gratis voor kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Dörr Motorsport McLaren 720S GT3 Evo's

“We zijn erg enthousiast over het aangaan van de grootste uitdaging in de geschiedenis van Dörr Motorsport. Met ons debuut in de DTM betreden we het grote podium van de internationale autosport, waar we met sterke tegenstand te maken krijgen. Daarom ben ik bijzonder blij dat de ervaren experts van Project 1 ons met hun kennis zullen ondersteunen. In het eerste jaar ligt de focus op het evalueren van data en bevindingen, om zo goed mogelijk voor te bereiden op het volgende jaar”, zegt teambaas Rainer Dörr, wiens team dit jaar zijn 25e verjaardag viert en na vijf jaar in de ADAC GT4 Duitsland maakt nu de stap naar de DTM. Dörr’s zoon Ben voegt zich bij het team bij de overstap naar de DTM. “Om in de grootste raceserie in Duitsland te rijden is een ongelooflijke eer en kans voor mij. Ik heb er vertrouwen in dat we een spannend jaar voor de boeg hebben”, zegt de 19-jarige rookie.

Met Clemens Schmid heeft het McLaren-team een schat aan GT-ervaring aan boord gebracht. De Oostenrijker is sinds 2015 onafgebroken actief in de nationale en internationale GT-races. Na twee jaar bij Lamborghini in de DTM stapt hij nu over naar McLaren. “Om weer deel te nemen aan de DTM, en met zo’n buitengewone auto als die van Dörr Motorsport en McLaren, maakt me erg trots. Om vanaf het begin betrokken te zijn bij de ontwikkeling en aansturing van een project als dit is een zeldzame en kostbare kans”, zegt de man uit de regio Tirol, die zijn programma beschrijft. “Met dit pakket en de teamgeest, die nu al voelbaar is, zullen we een statement maken in ons eerste seizoen in de DTM.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS