DTM

Zoon van Max Verstappens manager Raymond Vermeulen maakt plannen bekend en haalt 'permit A' Nordschleife

Uitgegeven door Bart • 8 april 2024 16:25

Thierry Vermeulen rijdt ook in 2024 in de DTM en de GT World Challenge Sprint. De 21-jarige coureur van Verstappen.com Racing en zoon van Max Verstappens manager Raymond Vermeulen blijft bij hetzelfde team, namelijk Emil Frey Racing. Vermeulen start deze week met twee halve dagen testen op het circuit van Hockenheim.

Thierry Vermeulen


"Ik kijk uit naar de start van het seizoen 2024 als ik weer voor Emil Frey in de DTM en de GT World Challenge Sprint ga rijden", vertelt Vermeulen in een preview. "Het is de eerste keer dat ik in hetzelfde kampioenschap en met dezelfde auto blijf rijden. Dat zou moeten helpen om progressie te maken. Vorig jaar hadden we een goede snelheid en hebben we tegen het einde van het seizoen een aantal goede resultaten neergezet. Het doel is om op die voet verder te gaan."

"We hebben de afgelopen maanden een goed testprogramma kunnen draaien en de auto lijkt in een goed window te opereren. Ik heb ook hard aan mijn eigen conditie gewerkt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het seizoen."

Vermeulen maakte afgelopen week een uitstapje naar een uitzonderlijke baan. "Ik heb mijn 'permit A' voor de Nordschleife gehaald en mag nu ook met een GT3 op de Nordschleife rijden. Het was een geweldige ervaring op een unieke baan. Ik kan niet wachten om nog vaker daar te rijden."

"Maar nu is het tijd om me te focussen op de DTM en we beginnen deze week in Hockenheim met een mediadag en twee halve dagen testen. Het is de officiële start van het DTM-seizoen. Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en om te kijken hoe we ervoor staan ten opzichte van de rest. Het is nog vroeg in het seizoen, maar het geeft een eerste idee. De openingsronde is net als vorig jaar in Oschersleben, dus daar kijk ik enorm naar uit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS