DTM

Garage 59 zet zijn McLaren bovenaan de tijdenlijst op Hockenheim; Thierry Vermeulen op P6 + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 2 september 2023 08:30

Het Fanatec GT Europe-seizoen 2023 wordt dit weekend (1-3 september) hervat wanneer de serie naar Hockenheim reist voor de derde ronde van het Sprint Cup-seizoen. Een deelnemersveld met 41 auto's zal twee races van 60 minuten afleggen op het 4,6 kilometer lange circuit in Baden-Württemberg, dat dit seizoen een sprintevenement wordt nadat het debuteerde als onderdeel van het Endurance-kalender in 2022. Het volgt op een zomervakantie van vijf weken en begon met een reeks van vier evenementen in zeven weken, met als hoogtepunt de seizoensfinale op Zandvoort medio oktober. Drie hiervan zijn Sprint Cup-wedstrijden, wat betekent dat er nog steeds alles is om voor te gaan in de strijd om het Sprint-kampioenschap.

Fanatec GT World Challenge Sprint Cup @ Hockenheim McLaren_Garage_59_snelste_tijd
Nicolai Kjaergaard noteerde de snelste tijd van de dag met 1.38.487, met de McLaren van Garage 59

Garage 59 behaalde vrijdagmiddag de eerste plaats tijdens de pre-kwalificatie op Hockenheim, terwijl het McLaren-team de ochtendtempo-setter Tresor Orange1 achter zich liet. Net als in de vrije training was er gedurende de 80 minuten durende sessie een gestage verbetering ten opzichte van de benchmarktijd. Nicolai Kjaergaard noteerde een tijd van 1.38.487 in de laatste 10 minuten, waarmee hij Mattia Drudi (#40 Audi) met 0,058 seconden achter zich liet.

Raffaele Marciello werd derde in zijn kampioenschapsleidende #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG, gevolgd door Giacomo Altoè (#14 Emil Frey Racing Ferrari) en Dennis Marschall (#66 Tresor Attempto Racing Audi). Laatstgenoemde leidde ook de Bronze Cup-lopers en was een van de vier Audi-inzendingen in een top-10 met vijf verschillende merken.

De Gold Cup-onderscheiding ging naar de #21 Comtoyou Racing Audi, die in handen van Gilles Magnus zevende werd in het algemeen klassement. In de Silver Cup stond Tresor Attempto Racing opnieuw aan de leiding met de 10e beste tijd dankzij Lorenzo Patrese (#99 Audi).

Fanatec GT World Challenge Sprint Cup @ Hockenheim Thierry_Vermeulen_Nr69_Ferrari_296_GT_Emil_Frey_Racing
Thierry Vermeulen wist op de vrijdag in Hockenheim zijn fraaie Ferrari op P6 te zetten

Thierry Vermeulen verschijnt dit weekend ook aan de start in Hockenheim en mikt op een Top 10-klassering. De coureur van Verstappen.com Racing rijdt samen met Albert Costa in een Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing. Die Top-10 inschatting is haalbaar, gezien de vorige eindklasseringen. Op de vrijdag in Hockenheim wist hij de fraaie Ferrari op P6 te zetten, bepaald geen verkeerd begin!

"Tijdens de testdag hebben we verschillen dingen geprobeerd om in het ritme van Hockenheim te komen", zegt Vermeulen die dit seizoen ook in de DTM uitkomt. "In de GT World Challenge zijn de regels anders, hete banden en ik deel de auto met Albert Costa. Het was goed om weer samen te rijden en ik denk dat we precies getest hebben wat we wilden testen. Het was een positieve dag."

"Er rijden veel auto's mee, maar ik denk dat de top 10 mogelijk moet zijn. We hebben al zes races in de top 10 gereden, dus dat momentum willen we vasthouden. Het team heeft hard gewerkt om hier te komen. Stap voor stap willen we dichter naar het podium komen."

Er waren geen onderbrekingen tijdens de sessie, waardoor de teams flink konden rennen in de aanloop naar een drukke zaterdag. De auto's zullen zaterdagochtend om 09:55 uur CEST op de baan zijn voor de kwalificatie, gevolgd door Race 1 om 14:35 uur. Alle actie wordt live uitgezonden op het GT World YouTube-kanaal.

ZATERDAG 2 SEPTEMBER

• 09:50 - 10:15: Kwalificatie 1
• 14:00 - 15:00: Race 1

ZONDAG 3 SEPTEMBER

• 09:55 - 10:20: Kwalificatie 2
• 14:35 - 15:35: Race 2

Klik hier voor de uitslag van de Pre-Qualifying van de zevende ronde van de Fanatec GT World Challenge Sprint Cup pwrd by AWS

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS