DTM

Twee keer top 10 in DTM voor Verstappen Racing-coureur Thierry Vermeulen: "Trots op onszelf"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2023 15:51

Thierry Vermeulen kan tevreden terugkijken op het DTM-weekend op de Nürburgring. De 21-jarige coureur van Verstappen.com Racing reed in zijn Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing naar een tiende en een achtste positie. In de tweede race maakte Vermeulen een fraaie opmars.

Thierry Vermeulen


"We hebben een heel solide weekend gehad", zegt Vermeulen in een reactie op Verstappen.com. "Ik ben best tevreden met het eindresultaat: twee keer in de top tien en in race 2 van P23 naar P8 rijden, is een goed resultaat. Natuurlijk moeten we bekijken hoe ik mijn kwalificaties kan verbeteren, want in kwalificatie 2 had ik echt moeite om de banden op temperatuur te krijgen. De weersomstandigheden dit weekend waren zeer wisselvallig en je moet op het juiste moment een ronde rijden in wisselende en lastige omstandigheden. Ik denk dat ik dat beter had kunnen doen en we moeten bekijken hoe we dat de volgende keer kunnen verbeteren."

"Maar het was een positief weekend, met goede punten na een aantal moeilijke events waarin we moeite hadden om alles voor elkaar te krijgen. Het team heeft fantastisch werk geleverd tijdens mijn beide races, op het gebied van strategie, pitstops en de auto voelde goed aan. Het is belangrijk om in dit soort omstandigheden vertrouwen te hebben. Het maakt je snel in de eerste paar ronden, dus als je kwalificatie niet geweldig is, is dat precies wat je nodig hebt. De start was goed en we wisten naar voren te komen, veel goede gevechten met verschillende coureurs. Ik denk dat het over het algemeen een geweldige leerervaring voor mij was, omgaan met lastige omstandigheden, de afstelling, allemaal nieuw voor ons met deze auto."

Vermeulen is trots op zijn ontwikkeling. "Nu ga ik rechtstreeks naar de Lausitzring, waar ik samen met Jack Aitken zal testen. We houden het momentum vast, blijven aan de auto werken en hopelijk vinden we een paar dingen. Dan een weekend vrij en terug naar de DTM op de Lausitzring. Dus ik ben echt positief, het komt nu echt samen met vier races met een top 10 finish. We kunnen zeker hogerop komen, daar blijven we aan werken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS