DTM

TE KOOP: Exclusieve Aston Martin Vantage DTM wordt geveild in Monaco

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 april 2024 06:00

Als onderdeel van de Grand Prix Historic van Monaco van 10 tot 12 mei zal een groot aantal historische auto's worden aangeboden aan geïnteresseerde kopers op de veiling van RM Sotheby's. Een daarvan is een van de slechts vijf geproduceerde Aston Martin Vantage DTM's, die werd ontwikkeld en uitgebracht door HWA AG. Daniel Juncadella racete met deze auto in het DTM-seizoen van 2019 en hij is nu te koop samen met een uitgebreid onderdelenpakket en een tweedaagse introductie.

Exclusieve Aston Martin Vantage DTM

De Aston Martin Vantage DTM vertegenwoordigt een hoofdstuk in de autosporthistorie. Na het succesvolle DTM-tijdperk met Mercedes-Benz paste HWA zijn jarenlange ervaring toe op de ontwikkeling en bouw van Aston Martin's klasse 1-racewagen, die in recordtijd werd ontwikkeld en naar het racecircuit werd gebracht. In het seizoen 2019 reed Daniel Juncadella met het chassis V38-063, dat nu te koop is, naar zeven top 10-resultaten, waarmee hij dit jaar de meest succesvolle Aston Martin-coureur was. De Class 1 toerwagens van dit tijdperk waren waarschijnlijk de meest geavanceerde racewagens naast de Formule 1, wat ook terug te zien is in de technische gegevens.

Exclusieve Aston Martin Vantage DTM

De viercilinder-in-lijn turbomotor met een cilinderinhoud van bijna twee liter levert 650 pk en 650 NM koppel bij een maximumsnelheid van 9500 t/min. Met het "Push-to-Pass"-systeem kan het vermogen met nog eens 30 tot 50 pk worden verhoogd. De sequentiële zesversnellingsbak in transaxle-uitvoering ontvangt het vermogen van de motor via een koolstof cardanas en een koolstofkoppeling met vier schijven en stuurt het naar de achteras. Een geavanceerd chassis met dubbele wishbones en veer-demperunits op de voor- en achteras die worden bediend door duwstangen, zorgt voor voldoende balans op het circuit. Het carbon remsysteem is verantwoordelijk voor de vertraging en biedt meer dan voldoende remkracht in alle situaties. Met een leeggewicht van minimaal 986 kg heeft de Aston Martin Vantage DTM een vermogen-gewichtsverhouding van slechts 1,52 kg/pk.

Exclusieve Aston Martin Vantage DTM

De carrosserie van de Aston Martin Vantage DTM is ook ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren. De koolstof monocoque met een stalen rollover-structuur is omgeven door een body van koolstofvezel. De achtervleugel is uitgerust met een luchtweerstandreductiesysteem (DRS) a la F1, dat met één druk op de knop neerklapt en de luchtweerstand nog verder vermindert. Binnenin kan de koper een hypermoderne racecockpit verwachten met een multifunctioneel stuurwiel en een elektronisch dashboard.

Exclusieve Aston Martin Vantage DTM

Met deze specificaties is de Aston Martin Vantage DTM een van de modernste toerwagens ooit gebouwd.

Exclusieve Aston Martin Vantage DTM

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS