DTM

DTM: Paul klaar voor debuut met Lamborghini - Paul Motorsport uit Dresden stapt in de DTM

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 februari 2024 21:20

Een DTM-nieuwkomer: Paul Motorsport maakt dit jaar zijn debuut in de populaire raceserie en voegt nog meer gewicht toe aan het topklasseteam. Het team maakt voor het eerst zijn opwachting in de DTM tijdens de seizoensopener, die van 26 tot 28 april plaatsvindt in de Motorsport Arena Oschersleben. Achter het stuur van de Lamborghini Hurac�n GT3 Evo2 voor het rookie-team zit Maximilian Paul (Dresden). Een blik terug naar vorig jaar onthult het potentieel van deze veelbelovende combinatie van 24-jarige coureur en Italiaanse raceauto. Pas tijdens zijn tweede deelname aan de DTM won Paul op sensationele wijze de zondagrace op de N�rburgring met het Grasser Racing Team.

Maximilian Paul - Paul Motorsport

"Dit is een droom die uitkomt voor mij. Vooral na de overwinning van vorig jaar was het mijn doel om het hele seizoen mee te doen. Ik kijk uit naar elke ronde in de DTM", zegt Paul, die niet kan wachten om aan zijn eerste volledige seizoen in de DTM deel te nemen. De coureur uit Dresden debuteerde in 2019 in de ADAC GT Masters en reed tot het seizoen 2023 met verschillende merken in de populaire ADAC-serie. Sinds 2021 heeft Paul zijn vertrouwen gesteld in de Italiaanse fabrikant Lamborghini, waarmee hij in hetzelfde jaar zijn DTM-debuut maakte met het Grasser Racing Team.

Paul Motorsport - Lamborghini Hurac�n GT3 Evo2

De betrokkenheid van Paul Motorsport bij de DTM is een familieaangelegenheid. Terwijl Maximilian Paul achter het stuur plaatsneemt, is zijn vader Tobias directeur van het team uit Saksen. Het vader/zoon-team kan zich verheugen op twee thuiswedstrijden: de DEKRA Lausitzring (24 tot 26 mei) en de Sachsenring (6 tot 8 september) liggen beide in de buurt van het hoofdkantoor van het team in Dresden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS