DTM

Nieuw team, nieuwe fabrikant: Luca Engstler is klaar voor tweede DTM-seizoen met de Liqui Moly-Lamborghini

Uitgegeven door Peter Vader • 29 februari 2024 17:21

De Italiaanse stier gaat volop in de aanval. Luca Engstler gaat komend DTM-seizoen 2024 op jacht naar punten voor het Lamborghini Liqui Moly-team. De in Wiggensbach geboren coureur sluit zich aan bij Lamborghini-fabriekscoureur Christian Engelhart (Starnberg) als onderdeel van het Grasser Racing Team, voor wie hij een Lamborghini Huracan GT3 Evo2 zal besturen. De openingsronde, van 26 tot 28 april in Motorsport Arena Oschersleben, markeert de start van het tweede seizoen van de 23-jarige Duitse coureur in de DTM.

Lucas_Engstler DTM 2024

"Ik ben mega blij dat ik dit jaar weer betrokken ben bij de DTM, vooral met een team als GRT. We hebben een toppakket en ik kan mij het komende seizoen volledig richten op het benutten van dat potentieel op het circuit", zegt Engstler, die van concurrent Audi naar Lamborghini verhuist. De man uit de regio Allgau in Duitsland is nu Lamborghini Young Driver en maakt deel uit van de sportwagenfabrikant uit het team van jonge coureurs van Sant Agata Bolognese.

Luca Engstler heeft eerder verschillende juniorseries van de ADAC doorlopen: de route van de jongeling naar de DTM heeft hem zien starten in de ADAC Formule 4, ADAC TCR Duitsland, waarin hij de titel won in 2021, en de ADAC GT Masters. In de GT3-scene zijn de kleuren van zijn partner Liqui Moly de afgelopen jaren een kenmerk geworden van de kleurstellingen van zijn auto's.

Lamborghini_Luca_Engstler_front

Gottfried Grasser, teambaas van het Grasser Racing Team, is opgetogen over zijn nieuwe line-up: "Luca is een van de meest veelbelovende talenten in de GT3-racerij. Christian en hij zullen elkaar zoveel mogelijk pushen en van elkaar profiteren."

De teller van de hoeveelheid raceweekends van de DTM staat in 2024 op acht, te verrijden in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Het evenement op de Red Bull Ring (27 t/m 29 september) is een thuisuitje voor het team uit Knittelfeld in Italie. Slechts tien minuten zijn er tussen het circuit in Stiermarken en het hoofdkantoor van het Lamborghini-team verwijderd, dat dit jaar aan zijn derde DTM-seizoen deelneemt.

Lamborghini_Luca_Engstler_rearBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS