DTM

Titelverdediging in DTM: Manthey EMA rekent op kampioen Thomas Preining

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 februari 2024 10:30

Na de titelverdrievoudiging van vorig jaar gaat Manthey EMA het DTM-seizoen 2024 in met opnieuw een sterke rijdersbezetting. Met kampioen Thomas Preining (Oostenrijk) en de Turkse nieuwkomer Ayhancan Guven wil het Porsche-team zijn succes in de team-, rijders- en constructeurcompetities herhalen. Preining zit achter het stuur van de 550 pk sterke Porsche 911 GT3 R met startnummer 91, die het beroemde Grello-design draagt, terwijl zijn teamgenoot uit Turkije in zijn eerste seizoen bij Manthey EMA de felgroene auto met startnummer 90 bestuurt.

Manthey EMA

"De DTM 2023 had voor ons niet beter kunnen verlopen en we hebben het jaar afgesloten als DTM-kampioen. We zijn nu de opgejaagde in het komende seizoen en ik hoop dat we onze titel met succes kunnen verdedigen. Ons hele team is gemotiveerd en ideaal gepositioneerd om dit doel te bereiken. Naast Thomas Preining is Ayhancan G�ven nog een coureur met DTM-ervaring. We kijken uit naar een spannend DTM-seizoen 2024," zegt Nicolas Raeder, Managing Director van Manthey Racing GmbH.

Manthey EMA Thomas Preining

Preining is dit jaar bezig aan zijn derde DTM-seizoen. In 2023 won de 25-jarige Porsche-fabriekscoureur een spannende titelstrijd. Met drie overwinningen en in totaal acht podiumplaatsen kwam Preining aan het einde van een boeiende strijd met Lamborghini-topper Mirko Bortolotti als winnaar uit de bus. "Ik ben erg blij dat ik in 2024 met Manthey EMA terug ben in de DTM en dat ik onze titel kan verdedigen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want we hebben weer een lang en vermoeiend seizoen voor de boeg. Maar ik kijk er echt naar uit. Ik zie hoe gemotiveerd en hongerig naar succes ieder lid van het team nog steeds is. Dat is niet vanzelfsprekend en dat waardeer ik echt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2024 een superseizoen zullen hebben," zegt Preining.

Manthey EMA Ayhancan G�ven

Ayhancan is bezig aan zijn tweede volledige jaar in de DTM. De 26-jarige coureur eindigde vorig seizoen acht keer in de punten. Het beste resultaat behaalde de Porsche-coureur op de Sachsenring, waar hij als derde eindigde om samen met zijn nieuwe teamgenoot op het podium te staan. Voor Manthey EMA stond G�en in februari al eens op de hoogste trede van het podium. Samen met het team uit Meuspath won hij de 12-uursrace in Bathurst. "Ik kijk erg uit naar dit project en de kansen die het met zich meebrengt. Voor een coureur is het fantastisch om deel uit te maken van het regerend kampioensteam," zegt Ayhancan. "En voor mij als Porsche-coureur, die in 2016 begon in de Sportcup, is het van speciaal belang. Om door al deze verschillende situaties heen te komen en uiteindelijk in de DTM te rijden - dat is een droom die uitkomt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS