DTM

Zoon van manager Max Verstappen maakt progressie: "Misschien komt de top 5 snel in beeld"

Uitgegeven door Bart • 23 augustus 2023 16:01

Thierry Vermeulen kijkt met een positief gevoel terug op het DTM-weekend op de Lausitzring. De coureur van Verstappen.com Racing reed in zijn Ferrari 296 GT3 in beide races naar de negende plaats. Zijn teamgenoot bij Emil Frey Racing Jack Aitken wist de eerste race van het weekend te winnen.

Thierry Vermeulen


"Het was weer een positief weekend", zegt Vermeulen, zoon van Max Verstappens F1-manager Raymond Vermeulen, in zijn terugblik. "Allereerst gefeliciteerd aan Jack met zijn eerste overwinning in de DTM en ook aan het team dat heel hard gewerkt heeft. Het is mooi om te zien dat dat beloond wordt. Ze hebben het geweldig gedaan en hebben de auto in het juiste window gekregen. Dat is op een technische baan als de Lausitzring niet makkelijk."

"Als ik naar mezelf kijk, kwam ik in de eerste kwalificatie een beetje snelheid te kort. Dat was jammer want de auto was op zaterdag echt sterk, maar ik kon er niet het maximale uithalen. Ik begon de race op P7 en hield mijn positie vast. De snelheid was oké, maar ik kwam toch wel wat te kort op Jack. Tijdens en na de pitstop verloren we tijd en daar moeten we goed naar kijken. Uiteindelijk ben ik in beide races negende geworden. Het was een solide weekend en we hebben weer punten gescoord. Zes keer top 10 op rij, hopelijk kunnen we dat vasthouden. Misschien komt de top 5 snel in beeld."

De blik gaat nu op de GT World Challenge in Hockenheim. "Hopelijk kunnen we daar naar het podium rijden. Op de Lausitzring was de auto echt sterk en ik heb er echt van genoten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS