DTM

Focus op duurzaamheid en kostenefficiency: DTM introduceert met onmiddellijke ingang testbeperkingen

Uitgegeven door Peter Vader • 5 maart 2024 04:09

De ADAC blijft de structuren in de DTM toekomstgericht en duurzaam maken. Daarom zullen prive DTM-testen voor het seizoen 2024 beperkt zijn voor coureurs en teams. De testbeperkingen zijn met onmiddellijke ingang van toepassing en gelden tot de DTM-finale op de Hockenheimring Baden-Wurttemberg (18 tot 20 oktober). De maatregelen zijn in overleg met de teams ontwikkeld en streven duidelijke doelen na: het versterken van de voortrekkersrol van de serie op het gebied van duurzame autosport en het verhogen van de kostenefficientie binnen de teams.

DTM start Zandvoort

Voor wat de economische aspecten betreft, is de beperking van het testen een grote zorg voor onze concurrenten. Het is ook essentieel voor de duurzame ontwikkeling van de DTM. Gezien de stijgende prijs van het runnen van de auto's is het beperken van het testen een effectief middel om de kosten voor deelnemers op de korte termijn te verlagen. Het beperken van het testen zal ook leiden tot nog grotere gelijke kansen in de DTM, zegt Thomas Voss, directeur van ADAC Motorsport, en legt de redenering achter de nieuwe reglementen uit.

Vanaf nu moeten DTM-teams de DTM op de hoogte stellen van eventuele geplande testactiviteiten. De teams kunnen voor de DTM private tests uitvoeren op maximaal vijf circuits. Hieronder vallen ook circuits die geen deel uitmaken van de DTM-kalender. In het kader van deze tests mogen DTM-coureurs op maximaal vijf dagen prive tests bijwonen. Per testdag mogen maximaal drie sets banden worden gebruikt. Tijdens de raceweek zijn prive-DTM-tests op het betreffende circuit niet toegestaan. Uitzonderingen op de testbeperkingen zijn evenementen en officiele testdagen voor andere series, evenals tests waarbij de DTM-band van seriepartner Pirelli niet wordt gebruikt. Er zijn ook uitzonderingen voor uitrol en andere rij-gerelateerde activiteiten. Als er enige twijfel bestaat of dergelijke activiteiten zijn toegestaan, wordt de uiteindelijke beslissing genomen door de DTM Sporting Board.

Gridwalk pitstraat ZandvoortBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS