DTM

Na zes uur testen en 2.131 ronden gereden domineert Schubert Motorsport de DTM-testdag in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 11 april 2024 12:40

Meer dan zes uur testen, 2.131 ronden gereden, talloze media-optredens – de DTM-coureurs hadden genoeg te doen in Hockenheim, op en naast de baan. Op dinsdag 9 en woensdag 10 april was er het eerste officiële evenement van 2024 in de populaire raceserie te zien inclusief fotoshoots, interviews en filmopnames met exclusieve tv-partner ProSieben. Vier testsessies op het historische Hockenheim-circuit in Baden-Württemberg werden gebruikt om gegevens te verzamelen en een reeks afstellingen te testen, om de auto's perfect voorbereid te krijgen op de start van het seizoen in Oschersleben van 26 tot 28 april.

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 1

René Rast (Bregenz) was vanaf het begin een van de snelste coureurs en noteerde een algehele beste tijd van 01:37.077 in de BMW M4 GT3 van Schubert Motorsport. “Het gaat goed, maar dat zegt niets. We hebben vrijwel de tijden van vorig jaar gehaald, maar ik ben er zeker van dat de anderen zich kunnen verbeteren. We hebben ons programma kunnen voltooien, lange en korte runs gedaan en aan de opzet gewerkt. Ik ben een jaar geleden overgestapt naar BMW en inmiddels ben ik bekend met de auto. Het voelt allemaal heel natuurlijk aan”, legt de drievoudig DTM-kampioen uit.

Sheldon van der Linde (ZA), die in 2022 de populaire raceserie won, eindigde achter zijn teamgenoot op de tweede plaats. Hij werd gevolgd door tweevoudig titelwinnaar Marco Wittmann (Fürth), die ervoor zorgde dat de drie BMW's van Schubert Motorsport de twee dagen van DTM-testen in de top drie eindigden. Ayhancan Güven (TR), die de Nederlanders goed kennen van zijn optreden in de Porsche Carrera Cup Benelux, was in uitstekende vorm voor zijn nieuwe Manthey EMA-team en reed met zijn Porsche 911 GT3 R naar de vierde plaats. Regerend kampioen Thomas Preining (A) claimde de vijfde plek om te laten zien dat hij helemaal klaar is voor de start van het nieuwe seizoen 2024.

Arjun Maini (IND) was de meest actieve coureur in Hockenheim. De coureur van het Mercedes-AMG Team HRT spaarde zijn auto niet en legde 133 ronden af, waarmee hij het grootste rondentotaal van alle coureurs op zijn naam zette. “Het testen ging heel goed voor ons”, zei de opgetogen 26-jarige. “We hebben allerlei verschillende instellingen op de auto uitgeprobeerd. Het is zo belangrijk dat een coureur met een goed gevoel het seizoen ingaat. Dat is de sleutel tot succes. Ik ben dus erg blij dat we de tests zo goed hebben kunnen gebruiken.”

Over ongeveer twee weken begint de DTM in Oschersleben. Tickets voor alle DTM-evenementen zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro op dtm.com. ProSieben zendt alle 16 races volledig live uit op gratis televisie. De races en kwalificatiesessies zijn te bekijken via een livestream van run.de en op het @DTM YouTube-kanaal. De DTM wordt wereldwijd live of opnieuw uitgezonden naar meer dan 150 landen.
Resultaat voorseizoenstest 2024 :
1. René Rast (D/Schubert Motorsport), 1:37,077 minuten
2. Sheldon van der Linde (ZA/Schubert Motorsport), 1:37.214 minuten
3. Marco Wittmann (D/Schubert Motorsport), 1:37,382 minuten
4. Ayhancan Güven (TR/Manthey EMA), 1:37.414 minuten
5. Thomas Preining (A/Manthey EMA), 1:37,536 minuten

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 2 2131 testronden
DTM testdagen op de Hockenheimring: zes uur pure tracktime om in totaal 2.131 ronden te rijden

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 3 titelverdedger Thomas Preining Manthey EMA Porsche
Titelverdediger Thomas Preining wordt de coureur om te verslaan

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 4 Dorr MOtorsport McLaren
DTM-debutant Dorr Motorsport zet dit seizoen twee McLarens 720S GT3 Evo in

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 5 Verstappen.com Thierry Vermeulen 1
Thierry Vermeulen

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 5 Verstappen.com Thierry Vermeulen 2
Thierry Vermeulen in actie op de DTM-testdag op de Hockenheimring

DTM-testdag Hockenheim 9 en 10 april 2024 Foto 7 Verstappen.com Thierry Vermeulen 3Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS