DTM

FOTO'S LIVERY: Mercedes-AMG Team HRT onthult nieuwe DTM-ontwerpen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 maart 2024 21:09

De voorbereidingen van Mercedes-AMG Team HRT voor het DTM-seizoen 2024 zijn in volle gang. Het team geeft alvast een voorproefje met het uiterlijk van zijn twee Mercedes-AMG GT3's. Met MANNOL en Merbag zijn twee sterke partners van het Haupt Racing Team dit jaar opnieuw vertegenwoordigd op de auto's van Mercedes-AMG Performance-coureurs Arjun Maini (IND) en Luca Stolz (GER).

Mercedes-AMG Team HRT


Voor Mercedes-AMG Team HRT begint het nieuwe DTM-seizoen met de officiŽle tests op de Hockenheimring van 9 tot en met 11 april. Het team uit Drees presenteert de ontwerpen van zijn twee Mercedes-AMG GT3's een maand voor de eerste test. Arjun Maini en Luca Stolz gaan hun derde seizoen samen in de DTM in als rijdersduo voor Mercedes-AMG Team HRT. Het team vertrouwt ook op een goed geoefende combinatie voor zijn partners.

Mercedes-AMG Team HRT


In de DTM bestuurt Luca Stolz dit jaar voor het eerst de Mercedes-AMG GT3 met startnummer 4 in het complete Merbag-design. De look wordt gekenmerkt door een stijlvol mat bronsbruin metallic en wordt afgerond met witte accenten. Merbag is sinds 2022 aan boord als exclusieve mobiliteitspartner. De grootste Mercedes-Benz dealer in Zwitserland en toonaangevende vertegenwoordiger van het merk uit Stuttgart in Europa was in het verleden al prominent aanwezig op de auto's van het team in de ADAC GT Masters. Met hun gezamenlijke betrokkenheid bij de internationaal gerenommeerde DTM tillen het Haupt Racing Team en Merbag hun succesvolle samenwerking naar een hoger niveau.

Mercedes-AMG Team HRT


Arjun Maini rijdt opnieuw samen met Luca Stolz in het MANNOL-kleurenpak. Het bedrijf is sinds 2022 de officiŽle smeermiddelenpartner van het Haupt Racing Team met zijn motoroliŽn en additieven. Vorig jaar werd de samenwerking geÔntensiveerd met de verschijning in de DTM. Het donkerblauwe design met gele applicaties bracht Arjun Maini in negen races naar de punten. De traditionele kleurencombinatie blijft behouden in het tweede jaar van de gezamenlijke DTM-verbintenis. Lichte aanpassingen en slimme details zorgen voor een frisse look als de 26-jarige IndiŽr in het DTM-seizoen 2024 voor het eerst het circuit op gaat.

De nieuwe auto-ontwerpen zullen officieel voor het eerst op het circuit te zien zijn tijdens de DTM-seizoensopener in de Motorsport Arena Oschersleben van 26 tot 28 april.

Mercedes-AMG Team HRT


Ulrich Fritz, Chief Executive Officer van Haupt Racing Team: "Onze twee Mercedes-AMG GT3's voor het nieuwe DTM-seizoen zijn een echte blikvanger. We zijn enorm trots op onze sterke partnerschappen, wier steun de race Łberhaupt mogelijk maakt. Het is een bijzonder genoegen om onze exclusieve samenwerking met Merbag te presenteren op een eersteklas platform als de DTM. De kleurencombinatie is echt succesvol en met een racewinnaar als Luca achter het stuur zullen we er zeker veel van te zien krijgen. De voortzetting van onze betrokkenheid bij MANNOL toont het grote vertrouwen in ons team, waarvoor we erg dankbaar zijn. We zullen er samen met Arjun alles aan doen om dit terug te betalen met goede resultaten. Het zal een geweldig moment zijn als we de auto's voor het eerst op het circuit zien!"

Mercedes-AMG Team HRT

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS