DTM

DTM: IJzersterke LINE-UP Schubert Motorsport met drie BMW M4 GT3S voor drie DTM-kampioenen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 februari 2024 04:10

BMW M Motorsport bundelt zijn krachten voor het DTM-seizoen 2024. Schubert Motorsport zal drie BMW M4 GT3's inzetten, met DTM-kampioenen Rene Rast (GER), Sheldon van der Linde (RSA) en Marco Wittmann (GER) aan het stuur. Wittmann voegt zich bij het kampioenschapswinnende team van 2022 en zo is er een trio dat is versierd met zes coureurstitels om het komende seizoen de kleuren van BMW M Motorsport te vertegenwoordigen op Schubert Motorsport.

Schubert Motorsport

Opmerkingen over de line-up:

Andreas Roos (hoofd BMW M Motorsport): "De DTM blijft een zeer belangrijke rol spelen in ons uitgebreide raceprogramma voor het seizoen 2024. We onderstrepen onze toewijding met een line-up van topklasse met in totaal zeven DTM-titels: 1 teamtitel voor Schubert Motorsport, drie coureurstitels voor Rene Rast, twee coureurstitels voor Marco Wittmann en 1 coureurstitel voor Sheldon van der Linde. Door onze BMW M-fabrieksrijders in een team te concentreren, bundelen we onze krachten en zo hebben we optimale omstandigheden om opnieuw een belangrijke rol te kunnen spelen in de titelstrijd."

Bjorn Lellmann (Head of Customer Racing bij BMW M Motorsport): "Drie kampioenen verenigd in een kampioenschapsteam en zo gaan we het DTM-seizoen 2024 in met een zeer sterke set-up. In dit felbevochten kampioenschap met zeven merken en een startveld van internationale topcoureurs en teams is het ons doel om ook dit jaar een duidelijke stem te hebben in de titelstrijd. We hebben bewezen dat de BMW M4 GT3 een winnende auto is die het kampioenschap waardig is, en de uitzonderlijke vaardigheden van onze drie BMW M-fabriekscoureurs en Schubert Motorsport staan buiten kijf. We kijken uit naar de start van de eerste races eind april in Oschersleben."

Torsten Schubert (teambaas Schubert Motorsport): "We kijken ernaar uit om een seizoen in te gaan met drie van zulke prominente coureurs. Wij willen als team succesvol zijn en als het even kan met zoveel mogelijk coureurs strijden om het kampioenschap. Maar uiteraard is er ook een noodzakelijke portie racegeluk nodig zodat we uiteindelijk vooraan kunnen staan. Het zal een uitdaging zijn, maar eentje die we graag aangaan."

René Rast (#33 BMW M4 GT3): "Ik ken de DTM heel goed en voel me thuis in deze raceserie. Ik ben dan ook erg blij om er in 2024 weer deel van uit te maken. In mijn eerste jaar bij de BMW M4 GT3 heb ik veel geleerd. In 2023 waren mijn resultaten al erg goed en eindigde ik als vijfde in het kampioenschap, ook al moest ik een raceweekend missen. Nu wil ik voortbouwen op mijn successen en aan het einde van het seizoen verder voorop staan in het algemeen klassement."

Sheldon van der Linde (#31 BMW M4 GT3): "Ik ga nu mijn derde jaar in bij Schubert Motorsport en gedurende deze zeer succesvolle tijd zijn ze als een tweede familie voor mij geworden. Met Marco Wittmann doen we nog meer ervaring op, wat alleen maar goed is voor het team. Wij gaan zeker spannende duels met elkaar beleven. Ik denk dat we alles in huis hebben om opnieuw een sterk seizoen te beleven."

Marco Wittmann (#11 BMW M4 GT3): "Ik kijk enorm uit naar nog een jaar in de DTM in een nieuwe constellatie voor mij als onderdeel van het Schubert-team. Ze hebben de afgelopen twee jaar voor opschudding gezorgd in de DTM, vooral met de titelwinst in 2022. Ik hoop dat ik samen met Renďż˝ Rast en Sheldon van der Linde nog meer successen kan boeken voor het team. Voor mij persoonlijk betekent de overstap naar Schubert Motorsport dat het na twee moeilijke seizoenen hopelijk weer in de lift zit. Ik ben zeer gemotiveerd om alles te geven voor het team en BMW M Motorsport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS