DTM

Drie opvallende liveries voor BMW M Motorsport-coureurs Rast, Van der Linde en Wittmann in DTM 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 2 april 2024 09:01

De drie DTM-kampioenen René Rast, Sheldon van der Linde en Marco Wittmann gaan het nieuwe seizoen in met al lang bestaande partners van BMW M Motorsport. Fans kunnen uitkijken naar drie opvallend kleurrijke BMW’s M4 GT3, gerund door het Schubert Motorsport-team, tijdens de DTM-seizoensopener 2024 in Motorsport Arena Oschersleben (26 tot 28 april). “We zijn verheugd om onze al lang bestaande BMW M Motorsport-partners RoboMarkets, Schaeffler en Shell weer aan boord te hebben in het DTM-seizoen 2024. Zonder hun steun zou het simpelweg niet mogelijk zijn om succesvol te racen in zo’n eersteklas kampioenschap als de DTM”, zegt Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport.

DTM 2024 BMW M Motorsport i.c.m. Schubert 3 liveries


De BMW M4 GT3 van Wittmann zal opnieuw getooid zijn in het vertrouwde groen-wit van Schaeffler, waarin hij sinds 2019 de strijd aangaat. “Na zoveel jaren ben ik erg blij dat ik met Schaeffler en de 'Green Machine'. Schaeffler is bij zoveel zaken betrokken, zowel op als buiten het circuit. We hebben een hele sterke band opgebouwd, ook met de fans. Alleen al de aanwezigheid van Schaeffler op het circuit, door de gastvrijheid en de vele promoties, toont hun betrokkenheid bij de autosport, wat ook voor mij en BMW M Motorsport erg leuk is”, zegt Marco Wittmann.

“Autoracen maakt al lange tijd deel uit van ons DNA bij Schaeffler. Het racecircuit is het testlaboratorium voor de productie. De dynamische, fel competitieve omgeving van de DTM biedt hiervoor het perfecte platform. Met onze lange termijn partner BMW M Motorsport en onze merkambassadeur Marco Wittmann vormen we al een goed onderlegd trio”, zegt Dr. Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG.

DTM 2024 BMW M Motorsport i.c.m. Schubert 3 liveries achterzijde


Ook Sheldon Van der Linde blijft trouw aan zijn partner, met wie hij in 2022 de DTM won en afgelopen seizoen drie keer op het podium eindigde. De Zuid-Afrikaan is erg enthousiast over het nieuwe seizoen: “Oplijnen in een geelrode auto voor Shell is voor mij een kenmerk geworden in de DTM. Ik ben dan ook ontzettend trots om deze samenwerking voort te zetten. Hopelijk kunnen we in 2022 herhalen wat we samen hebben bereikt.”

René Rast zit aan het stuur van een blauwe auto met zwarte accenten in zijn tweede DTM-seizoen als BMW-fabriekscoureur. Vorig jaar behaalde hij één overwinning en nog eens twee podiumplaatsen in een soortgelijk ontwerp. “2023 was mijn eerste seizoen bij RoboMarkets, en tot de geweldige momenten van vorig jaar behoren uiteraard de overwinning op de Red Bull Ring, de andere podia en de polepositions. We leverden onze bijdrage in het behalen van de titel en dat is een sterke basis voor mijn tweede seizoen in de RoboMarkets BMW M4 GT3”, zegt Rast.
De BMW’s van Schubert Motorsport zijn voor het eerst aan het werk te zien tijdens het eerste wedstrijdweekend van het DTM-seizoen 2024, bij de DTM-seizoensopener 2024 in Motorsport Arena Oschersleben van 26 tot en met 28 april.

DTM 2024 BMW M Motorsport i.c.m. Schubert 3 liveries voorzijde
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS