Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Tweevoudig INDYCAR-kampioen Alex Palou versterkt Renger van der Zande, Bourdais en Dixon in 24H Daytona

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2024 22:31

INDIANAPOLIS - Chip Ganassi Racing kondigde vandaag aan dat Alex Palou, de regerend NTT INDYCAR SERIES-kampioen, terugkeert om te racen tijdens de Rolex 24H Daytona in de No. 01 Cadillac V-Series.R. Palou vormt de versterking van het vertrouwde team bestaande uit Sebastien Bourdais, Scott Dixon en Renger van der Zande, die eerder als groep samen raceten in de No. 01 Cadillac tijdens de 24 uur van Daytona in 2022.

Alex Palou

"Ik ben erg enthousiast om terug te keren naar Daytona nadat ik in 2022 met het team heb deelgenomen aan het DPi-tijdperk. Ik kan niet wachten om achter het stuur van de nieuwe Hybrid te kruipen en het zal een geweldige manier zijn om het jaar vroeg te beginnen met zo'n geweldig team en met zulke geweldige teamgenoten," zei Palou. "Ik heb het voorrecht gehad om met Scott, Sebastien en Renger te racen en ik weet zeker dat we met alle voorbereiding en kennis van het team in staat zullen zijn om voor de overwinning te vechten en misschien eind januari wel een nieuw horloge mee naar huis te nemen."

De inwoner van Barcelona, Spanje, noteerde zelf de snelste rondetijd van alle coureurs in het veld (1:33.724/136.742 mph) tijdens het endurance-evenement van 2022. Chip Ganassi Racing en Cadillac Racing maken zich op voor het kwalificatieweekend Roar Before The Rolex 24, dat plaatsvindt van 19 tot 21 januari, voordat het seizoen van het IMSA SportsCar Championship officieel begint met de Rolex 24 At Daytona, van 27 tot 28 januari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS