DTM

Sophia Flörsch is super blij: "Het ging echt beter dan verwacht op het circuit van Assen"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 18 september 2021 20:01 • Print artikel

Sophia Flörsch kijkt met plezier terug op haar eerste DTM-race op het TT-Circuit van Assen. Flörsch wist tijdens de eerste race van dit DTM-weekeind haar eerste punten van dit seizoen te pakken. Vooraf had Sophia dat niet verwacht omdat het tijdens de kwalificatie nog moeizaam ging zo liet de snelle Duitse weten in gesprek met RaceXpress.nl.

Sophia Flörsch

"Het ging echt een stuk beter dan verwacht", liet Sophia weten aan RaceXpress.nl. "We zijn als negentiende gestart en we zijn in de punten gefinisht. Dat is geweldig. Het zijn voor mij de eerste punten in deze klasse, dus helemaal goed. Gisteren was het erg lastig op de baan. We moesten echt in ons ritme komen. Daarnaast was het voor mij ook nog de eerste keer op het circuit van Assen,. Dus het was wel even zoeken. We mogen binnen de DTM niet te veel banden gebruiken en daarom was gisteren echt wennen aan de baan en dingen uit proberen."

"Tijdens de kwalificatie ging het ook nog niet helemaal lekker. Daarom moesten we van ver komen. De race zelf was erg hectisch. Bij de start vloog er al van alles in het rond en kregen we meteen een safetycar. Dat maakte het begin echt wel moeilijk. Eenmaal weer onderweg werd het gelukkig wat rustiger. Onze strategie pakte goed uit en ik kon uit de problemen blijven. Het team heeft het dan ook geweldig gedaan. Ik ben echt super blij met mijn eerste punten", Flörsch, die morgen weer aan de bak kan voor de tweede DTM-race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS