Karting • GK4 Kartseries

Senne Vos knalt met Energy Corse Benelux naar verdiende podiumplek in Mariembourg

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 oktober 2023 12:03

MARIEMBOURG – De twintigjarige Senne Vos uit Texel loopt al het hele seizoen met meerdere petten op. Naast rijder, helpt hij ook met runnen van Energy Corse Benelux, het team van zijn vader Rob Vos. Senne werd afgelopen zondag op het circuit van Mariembourg na een sterke wedstrijd knap derde in de klasse SuperShifter van de GK4 Kart Series. Op de donderdag, vrijdag en zaterdag moest hij ook alles achter de schermen regelen. Op de zondag was hij tussen de races door druk bezig om zijn volledige team aan te sturen. Hierdoor was er niet veel tijd om zijn eigen set-up te fine tunen. Toch reed hij een dijk van een race en pakte een verdiende podiumplaats. Ook blikt Senne terug op de laatste ronde van de IAME series Benelux van vorige week.

Senne Vos

“Ik heb de afgelopen dagen niet getraind, maar vorige week wel meegereden met het Benelux-kampioenschap. Ik ben ontzettend veel bezig om Energy Corse draaiende te houden. Ik rij eigenlijk alleen op zondag en blijf karten omdat ik het leuk vind”, begint hij na de wedstrijden in Mariembourg, waar hij prompt naar het podium racete in de Super Shifter.

“Vorig weekend bij de IAME Benelux was de eerste keer in best lange tijd dat ik racete. In de finale was de snelheid er eindelijk. Veel andere jongens maken gewoon veel meer meters en spenderen veel meer tijd in de kart met trainingen en testen”, moet hij eerlijk toegeven. Omdat hij vorig weekend ook in Mariembourg reed, had hij gelukkig zelf iets meer wedstrijd- en trainingsritme voor de GK4-race die volgde op het programma. “Het is alleen dat ik simpelweg niet meer kán rijden. Ik zit met het team en dan zou ik dat op moeten geven, nu heb ik het beste van twee werelden.” Dat hij vorig weekend constant in de top vijf kon meerijden was heel bemoedigend.

“Mariembourg heeft niet veel geheimen meer voor mij”, gaat de coureur woonachtig in Texel verder. “Ik heb hier al zo ontzettend veel gereden. Ik merkte dat ik dit weekend veel in niemandsland reed”, zei hij lachend. “Ik was net iets te langzaam voor de absolute top groep, maar ik was wel een stuk sneller dan de jongens achter mij. De kwalificatie was niet gemakkelijk. Ik zat vast achter iemand die iets langzamer was. Gelukkig reed ik nog naar de vierde plek.”

Senne Vos

“Eigenlijk was het de eerste twee races rijden in niemandsland. De top vier was sneller dan ik en alles achter P5 was langzamer. De laatste race begon best wat chaotisch. Vooraan het veld gebeurde er veel en kon ik uiteindelijk gewoon naar de derde plek rijden. Dat was heel mooi, ik was er erg blij mee.”

Het is een mooie uitdaging voor Senne: “Ik ben nu ook weer druk bezig om jongens te coördineren. Ik ben de hele dag bezig om mensen aan te sturen en jonge jongens te helpen. Mijn broertje Rinse Vos doet het ook goed en ook mijn oudere broer Mika rijdt lekker door”, zegt hij lachend. “Met Mika gaan we naar Portimão voor de World Finals en daarna door naar Genk. Dus ja, het zullen wel weer drukke weken worden”, lacht hij met een knipoog.

Energy Corse Benelux, eerst bekend als VV Racing, is vier jaar geleden opgericht. Sinds vorig jaar staat het team officieel te boek onder de noemer van Energy Corse Benelux en is het dealer/fabrieksteam van Energy Kart voor de Benelux en Duitsland. Het team is de afgelopen jaren flink gegroeid. Ondertussen rijdt de equipe in veel IAME-kampioenschappen en in de GK4 Kart Series, in de KZ en in de Super Shifters.

Senne Vos bedankt team Energy Corse Benelux, de gehele crew en monteurs, en hun vader, moeder en familie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS