DTM

Rowe Racing met BMW aan de start in de DTM 2021: "Mijn autosportwortels liggen in de DTM"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 maart 2021 12:53 • Print artikel

ROWE RACING werd in 2011 opgericht door Hans-Peter Naundorf, het voormalige hoofd technologie bij het Persson DTM-team, en de ambitieuze amateurcoureur Michael Zehe, CEO van ROWE Mineralölwerk GmbH in zijn professionele leven. Na talrijke prestaties in de langeafstandsraces, waaronder overwinningen in de 24-uursklassiekers op de Nürburgring en Spa-Francorchamps, stapt ROWE RACING nu over naar de DTM. De ploeg heeft ook al ervaring in GT-sprintraces, zoals een paar podiumresultaten in de FIA ​​GT World Cup 2019 in Macau bewezen.

21_ROWE_Racing_BMW_M6_GT3

Hans-Peter Naundorf, Team Principal ROWE RACING: “Het betreden van de DTM is een geweldige uitdaging voor ROWE RACING. De DTM heeft een rijke traditie en is al jaren de populairste en meest hoogwaardige toerwagenserie in Europa. Het staat al een tijdje op onze radar, als team. Het feit dat het nu eindelijk mogelijk is voor ROWE RACING om de DTM te betreden, dankzij de overstap van de serie naar GT3-sportwagens, is voor mij persoonlijk geweldig, aangezien mijn autosportwortels in de DTM liggen. Het is fantastisch om nu vanaf het begin aanwezig te zijn in een DTM op basis van nieuwe technische voorschriften. Het betreden van de DTM, met zijn sprintraces, eersteklas teams en coureurs, evenals auto's van minstens vijf fabrikanten, is een grote nieuwe uitdaging voor ons team - maar een die we graag aangaan en die ons veel motivatie geeft. De grote en loyale fanbase van de DTM, en de waardering die het in veel landen over de hele wereld geniet, maakt het ook erg aantrekkelijk voor onze partner ROWE MINERALÖLWERK GMBH. Het betreden van de DTM betekent overigens niet dat we onze geliefde endurance-races de rug toekeren. We plannen dit seizoen ook een uitgebreid programma op de Nürburgring-Nordschleife.”

22_ROWE_Racing_BMW_M6_GT3

Michael Zehe, CEO ROWE MINERALÖLWERK GMBH: “De DTM is al jaren een van de hoogste kwaliteit en meest populaire raceseries in Europa. Het is eigenlijk Formule 1 met een dak. Als echte 'racer' ben ik erg trots dat we nu met ROWE RACING een rol kunnen spelen in deze traditie. Toen we in 2011 begonnen, hadden we er alleen maar van kunnen dromen om zo ver te komen. Om nu de kans te krijgen om het op te nemen tegen de allerbeste teams en coureurs op dit gebied, is een beloning voor tien jaar hard en consistent werk."

Dr. Alexandra Kohlmann, CEO ROWE MINERALÖLWERK GMBH: “Het betreden van de DTM is een fantastische kans voor ROWE MINERALÖLWERK GMBH. Deze serie heeft niet alleen een grote en trouwe schare fans in Duitsland, maar geniet ook een grote reputatie over de hele wereld en een immens tv- en online bereik. Dit stelt ons als wereldspeler op het gebied van smeermiddelen in staat actief voort te bouwen op onze positie als premiummerk en onze bekendheid in veel landen te vergroten. We profiteren ook van een technologieoverdracht en de mogelijkheid om onze producten te testen in een zeer concurrerende omgeving."

22_ROWE_Racing_BMW_M6_GT3Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS