Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Romain Grosjean en Matteo Cairoli sluiten aan bij Iron Lynx's Nr60 line-up voor 24 uur van Daytona 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 15 december 2023 19:01

Iron Lynx heeft het rijdersline-up onthuld voor auto #60 die in januari 2024 zal deelnemen aan de legendarische 24 Hours of Daytona. Het team zal een drietal Lamborghini Huracán GT3 EVO 2-auto's inzetten voor de iconische race, waarmee een episch raceseizoen 2024 van start gaat. De tests voor het evenement hebben al plaatsgevonden op het circuit in Florida, terwijl het team volgende maand de voorbereidingen voortzet.
Het duo Claudio Schiavoni en Matteo Cressoni was al aangekondigd als onderdeel van de Iron Lynx-line-up voor de geweldige 24-uursrace. Ze worden vergezeld door voormalig Formule 1-ster en Lamborghini-fabriekscoureur Romain Grosjean, die vorig jaar als vierde eindigde bij zijn debuut met het team in de race. Hij keert terug naar de GT-cockpit voordat hij later dit jaar de overstap maakt naar de Lamborghini SC63. De line-up wordt gecompleteerd door een andere Lamborghini-fabriekscoureur, Matteo Cairoli, die zijn Lamborghini-debuut bij het team zal maken en kan bogen op een indrukwekkende vier Daytona 24-starts.

Lamborghini_Daytona_2024

Ondertussen bestaat de #19-inschrijving in GT Daytona Pro uit Mirko Bortolotti, Jordan Pepper, Andrea Caldarelli en Franck Perera. In de roze #83-deelname in GT Daytona zitten Michelle Gatting, Rahel Frey en Sarah Bovy, terwijl de vierde coureur nog moet worden bevestigd.

Teambaas en CEO van Iron Lynx, Andrea Piccini, zei: “We zijn verheugd Romain en Matteo te mogen verwelkomen in auto #60 voor de 24 uur van Daytona. Romain reed vorig jaar met ons mee in auto #63 en racete goed; Matteo is goed bekend bij Iron Lynx omdat we een ELMS-seizoen deelden, maar voor het eerst samen zullen racen met Lamborghini, dus we kijken er erg naar uit om hem te zien rijden in Daytona. Ze zullen een zeer sterke toevoeging zijn aan de line-up van auto #60.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS