Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande met de Nr01 Cadillac over tumultueuze race: "Het was puur overleven"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juni 2023 14:15

In de vijfde race van het IMSA SportsCar Championship 2023 behaalde de Nr01 Cadillac V-Series.R de zesde plaats in de Sahlen's Six Hours of the Glen. "Ik ben teleurgesteld omdat we pech hadden en de race gewoon niet op onze manier verliep", zei Renger van der Zande. "Het was puur overleven daarbuiten en dat is gewoon geen prettig gevoel als je niet in een competitieve positie zit."

Renger_vd_Zande_P6_Watkins_Glen 2023

Goed onderweg, maar...
Teamgenoot Sebastien Bourdais bestuurde de Cadillac Nr01 bij de start en baande zich snel een weg naar P3. Helaas, een uur later, spinde hij met de 01 en maakte contact met de muur. Ze werden gedwongen de pitstraat in te gaan, reparaties aan de auto uit te voeren en de race daarna weer voort te zetten. De ex-F1-coureur ging hard aan het werk om de afstand tot de eerste ronde te verkleinen en droeg uiteindelijk anderhalf uur na aanvang van de zes uur durende race, de rijtaken over aan Renger van der Zande.

En nog eentje...
De Nederlander bleef solide rondetijden neerzetten en zette hard de achtervolging in vanaf de eerste ronde. Toen hij echter aan het einde van zijn stint kwam, kwam de Nederlandse coureur een onvermijdelijk scenario tegen toen drie auto's voor hem in botsing kwamen en de voorkant van de Cadillac opnieuw werd geraakt. Even later kon hij de Cadillac Nr01 terugbrengen naar de pits, toen Bourdais in de auto klom om de endurance race af te sluiten.

Alles ging fout...
"We hadden een goede start en de auto was sterk", zei Bourdais. "We maakten goede, snelle ronden, maar halverwege de stint kregen we een aanrijding met de Porsche. Dat was teleurstellend en ik dacht dat we goed waren weggekomen, maar toen werden we aangereden door de BMW, die onze race echt verruïneerde omdat de achterkant van de auto zwaar beschadigd was. Het was absoluut een van die dagen waarop wat fout kon gaan, ook fout ging."

De Cadillac-crew van Chip Ganassi Racing racet vervolgens op 9 juli in het Canadian Tire Motorsport Park. Bourdais, Van der Zande en het hele Nr01-team kijken reikhalzend naar deze race uit, want in 2022 behaalden ze de overwinning op CTMP, nadat ze de race waren begonnen vanaf P6.

Renger_van_der_Zande
Renger van der ZandeBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS