Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande en de 24H Daytona: "Het is de grootste race van het seizoen, de race die je wilt winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 januari 2024 04:22

Chip Ganassi Racing is klaar om het seizoen 2024 te beginnen met de Cadillac V-Series.R No. 01, die zal strijden om de eindzege tijdens de 62e Rolex 24 At Daytona. Regerend tweevoudig NTT INDYCAR SERIES-kampioen Alex Palou en viervoudig Daytona-winnaar Scott Dixon zullen samen met de vaste Cadillac fabrieksrijders Sebastien Bourdais en Renger van der Zande het endurance-evenement rijden. Van der Zande keert terug voor zijn 11e Rolex 24 At Daytona-start. De fulltime Nederlandse IMSA-coureur heeft twee overwinningen en vier podiumplaatsen behaald op Daytona.

Renger van der Zande Chip Ganassi Racing

Renger van der Zande: "We zijn nu een jaar bezig met de ontwikkeling van deze auto en de laatste tijd hebben we veel set-up opties gevonden die voor ons werken. Betrouwbaarheid is het belangrijkste en dat is zeker wat Chip Ganassi Racing en Cadillac Racing bieden. Er kan van alles gebeuren in Daytona, maar we voelen ons voorbereid met een mooie mix van coureurs om deze race te winnen. Het is de grootste race van het seizoen, de race die je wilt winnen en een groot deel van een kampioenschap. We zijn er om te winnen."

De kwalificatie voor de GTP-klasse vindt plaats op zondag 21 januari, van 14.45 tot 15.00 uur ET en wordt uitgezonden op IMSA TV. De groene vlag voor de 24-uursrace zwaait op zaterdag 27 januari om 13.40 uur ET. De race is te zien op NBC, Peacock en IMSA TV.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS