Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Renault Clio Cup België warmt zich op

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2008 12:37

SPA-FRANCORCHAMPS - De Renault Sport Clio Cup Belgium 2008 wordt zondag tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps beslist. Nog twee rijders komen in aanmerking voor de titel: de beroemde 'MICH', op kop sinds het begin van het kampioenschap, en de jonge François Verbist, die tijdens de laatste twee meetings een mooie comeback maakte. De jonge rijder van First Motorsport telt 15 punten achterstand op de leider, terwijl er dit weekend nog 34 te verdelen vallen.

"Het wordt niet makkelijk, maar ik heb er alle vertrouwen in en ben 100 procent gemotiveerd", aldus de polesitter en winnaar van de laatste race in Zolder. "Niet dat ik onder druk sta. Ik heb niets te verliezen. Ik sta liever in mijn positie dan in de zijne en ik weet waar ik het over heb. Enkele jaren geleden verloor ik een andere promotieformule, terwijl ik op twee meetings van het eind nog 40 punten voorsprong had. De jager heeft altijd een betere positie dan het opgejaagde wild" vertelde Verbist.

Hoewel de man met de tweeloop het in dit geval niet meer helemaal in eigen hand heeft: "Ik weet het. De tien punten die ik verloor toen Troonbeeckx me tijdens de Spa Euro Race in de chicane naast de baan tikte, mis ik nu. Zelfs al win ik de laatste twee races, sta ik twee keer op pole en zet ik twee keer de snelste raceronde neer, dan nog ben ik niet zeker van de titel. Ik moet rekenen op andere jonge wolven zoals Paulsen, Latinne, Troonbeeckx of De Saeger om zich tussen mij en MICH te wringen. Of hopen dat mijn rivaal iets minder geluk heeft. In de autosport kan vanalles gebeuren. Dat hebben we nog vorig weekend gezien, toen Fernando Alonso verrassend de Grand Prix van Singapore won."

‘MICH’ van zijn kant, snel en regelmatig sinds het begin van het seizoen, die hoopt met zijn grote race- en Cup-ervaring op zijn leidersplaats succesvol te kunnen verdedigen. Maar opgelet: de strijd om de zege zal niet enkel tussen de twee titelkandidaten gaan.

Guillaume Dumarey, vorig jaar winnaar van de Belcar-titel, is nu bijna zeker Junior-kampioen (hij komt nog een punt te kort) en wil er alles aan doen om het seizoen in schoonheid te eindigen, wat zijn algemene podiumplaats in de Clio Cup Belgium 2008 zou verstevigen.

De teammaat van ‘MICH’ binnen het team van Racing for Belgium zal evenwel de aanvallen van een steeds sterker wordende bende jonge wolven moeten afslaan: na Romain Troonbeeckx (die over een nieuwe wagen zal beschikken) en David de Saeger in het begin van het seizoen, konden we tijdens de laatste wedstrijden het uitstekende potentieel van de Noor Paulsen en ex-karter Ronnie Latinne ontdekken.
Zo hebben we al zeven kandidaten op de zege en daar moeten we nog de namen van de Portugese acrobaat Magalhaes, die op Francorchamps altijd een beetje sneller lijkt te kunnen gaan, en de herrezen Philip Jacobs bijvoegen, met deze laatste als extra bondgenoot voor ‘MICH’.

En dan zijn er nog de gastrijders van deze laatste wedstrijden voor 2008: Kenneth Lottin, de jonge Duitstalige rijder Sebastian Feltes – dit seizoen al in actie met een BTCS-silhouette – en vooral Ludovic Sougnez. Na tijdens de laatste twee seizoenen een reputatie in de toerismeracerij te hebben verworven (vooral dankzij twee poles in BTCS), maakt Ludo nu op nieuw deel uit van het Renault-wereldje, mede dankzij de steun van Jean-Baptiste Malherbe, baas van het team van Racing Spirit. En hoewel de jongeman uit Trooz als gastrijder geen punten kan scoren, is iedereen er van overtuigd dat hij zich met zijn Clio best in de debatten vooraan kan mengen. Misschien dat hem dat dan op ideeën voor het seizoen 2009 brengt…

Want zoals we zondag tijdens de twee races in het kader van het Racing Festival, geprogrammeerd om 10u45 en 15u00, zullen merken ligt het niveau van de Clio Cup heel hoog en wordt de strijd steeds sportiever gestreden.
De kampioen van 2008 zal zijn kroon dus zeker niet gestolen hebben…

Kampioenschap:
1. 'MICH' 123 ; 2. Verbist 108 ; 3. G. Dumarey 78 ; 4. Paulsen (Noo) 68 ; 5. Magalhaes (Por) 63 ;

Stand Michelin Junior Cup :

1. G. Dumarey 119 ; 2. Paulsen (Noo) 90 ; 3. Latinne 88 ; 4. D. De Saeger 83

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS