Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Clio Cup maakt zijn opwachting in Truck Grand Prix

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2008 12:21

Eén week na de Formule 1 in Francorchamps is het aan de F1’s van de zwaargewichten om de piste op te rijden. Volgend weekend wordt het circuit van Zolder ter gelegenheid van de immer populaire Truck Grand Prix immers omgevormd in een soort ‘Jurassic Park’, waarbij een twintigtal ‘dinosauriërs’ van 1000 pk sterk aan de start komen.

Tussen twee brulsessies van deze rookspuwende en benzine- en (voor de koeling van de remmen) waterbrakende monsters mogen de tenoren van de Renault Sport Clio Cup Belgium de supergladde piste op. Gelukkig hebben onze jongens nooit schrik.

Amper twee weken na de Nürburgring zal de (reeds!) voorlaatste meeting van de Clio Cup opnieuw voor volle tribunes kunnen plaatsvinden.

Qua spektakel zouden de lichtgewichten van ons kampioenschap zich moeten kunnen meten met de zwaargewichten van de FIA. Hoewel de Clio’s deel uitmaken van het nevenprogramma mag u uw zitje onder geen beding verlaten wil u niets missen van de twee races die om 11u55 en 14u15 geprogrammeerd staan. Het is dus aan de Belgische en buitenlandse evenwichtskunstenaars om hun mecaniciens tijdens de lunchpauze niet te veel werk te geven.

Sportief gezien blijft ‘MICH’ uiteraard de referentie. Hij is de sterke man van het peloton. Op de Ring konden we echter vaststellen dat de rijder van Racing for Belgium allesbehalve onklopbaar is. Na de Noor Paulsen, tweemaal winnaar in Duitsland, zal François Verbist heel gemotiveerd zijn om voor eigen publiek een nieuw duel met de leider van het kampioenschap te winnen. Met 28 punten achterstand (108 versus 80) en met nog vier races te gaan is de rijder van First Motorsport zowat de enige die ‘MICH’ nog van de lauweren kan houden. Toch is hij niet de enige die aanspraak kan maken op een wedstrijdzege. De Portugese glijkoning Magalhaes zou zich tijdens de moeilijke omstandigheden van de Truck GP in de kijker moeten kunnen rijden. Ook Guillaume Dumarey, onbedreigd leider in de Michelin Junior Cup, heeft al laten zien dat hij het spoor van zijn ervaren teammaat kan volgen. Een eerste zege is niet meer ver af. Ronnie Latinne, de nieuwe tweede bij de Juniors, wordt eveneens bij iedere wedstrijd beter. De ex-karter was de revelatie op de Nürburgring en zijn jonge teammaats David De Saeger en Romain Troonbeeckx (deze laatste was afwezig in Duitsland) hopen de middelen te hebben om hem in Zolder van weerwoord te dienen en in het koninkrijk van de truckers iets moois te laten zien.

Kampioenschap:

1. « MICH » 108 ; 2. Verbist 80 ; 3. G. Dumarey 60 ; 4. Magalhaes (Por) 58 ; 5. Paulsen (Noo) 44

Michelin Junior Cup :

1. G. Dumarey 96 ; 2. Latinne 66 ; 3. D. De Saeger 65 ; 4. Paulsen (Noo) 63

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS