Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

François Duval special guest in Renaut Clio race Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2009 12:04

De belangrijkste aantrekkingspool van de laatste race van het seizoen in de Renault Sport Clio Cup Belgium zal zonder twijfel de aanwezigheid van François Duval zijn. De RACB Driver of the Year 2008 is net terug van de Sanremorally en zal in Francorchamps zijn eerste circuitwedstrijd van het jaar afwerken, aan het stuur van de zwarte Clio van Jean-Baptiste Malherbe Racing Spirit.

Livery Renault Clio van Duval

“Het is een hele eer voor een gepassioneerd klein team als het onze om zo een ambassadeur van de Belgische autosport te kunnen laten rijden. Deze kans mochten we dan ook niet laten liggen”, legt Jean-Baptiste Malherbe uit. “We zullen allemaal heel veel plezier beleven aan de samenwerking met zo een prof. Ik denk dat we in het begin van het seizoen met Ludovic Sougnez hebben bewezen dat onze auto competitief is. Dit is een mooie gelegenheid om ons eens extra in de schijnwerpers te plaatsen.”

De rijder uit Cul-des-Sarts kan ondertussen niet wachten om het potentieel van de Clio Cup te ontdekken. “Ik ken het circuit van Francorchamps redelijk goed, want ik heb toch drie keer de 24 uur gereden. Maar het is wel de eerste keer dat ik op circuit een voortrekker zal besturen. Dat doet me denken aan mijn eerste stappen in de rallysport! Gelukkig is de kampioen een goede vriend van mij, want we trekken er dikwijls samen met de quad op uit. Voor een keer is het mijn beurt om te proberen hem te volgen.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS