Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Madeno Racing met vier auto's in Renault Sport Clio Cup 2010

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 februari 2010 10:14

Het bekende Madeno Racing uit Oude Tonge (NL) zal dit seizoen met zeker vier Renault Sport Clio cup-auto’s deelnemen aan de Clio Cup Belgium 2010. Na twee spannende en succesvolle seizoenen is de uitermate professioneel georganiseerde Renault Sport Clio Cup Belgium uitgegroeid tot één van de meest competitieve merkencups in Europa.

Madeno Racing

“Het kampioenschap en de racekalender zijn ook dit jaar weer van Europees niveau. Niet in het minst door de vele getalenteerde deelnemers uit diverse landen,” zegt Leo van der Maden, teameigenaar van Madeno Racing.

De Renault Sport Clio Cup Belgium bestaat uit twaalf races die tijdens zes autosport weekends worden verreden. Drie race-events, met zes races, worden georganiseerd in het hoofdprogramma van de prestigieuze en populaire ‘World Series by Renault’. In totaal zullen de deelnemers tijdens races in vier verschillende landen - België, Duitsland, Nederland en Tsjechië - om de kampioenstitel strijden.

Madeno Racing

Madeno Racing coureurs
De door Madeno Racing geprepareerde Renaults Sport race-Clio zullen worden bestuurd door ervaren coureurs. De uit Finland afkomstige merkencup-specialist Mikko Heino die in het verleden samen met Madeno Racing al vele successen heeft geboekt in de Europese Alfa 147 GTA Challenge, de Duitse Seat Leon Supercopa en in de GT4 met een Aston Martin, geldt als een grote kanshebber op de titel.

Bijna vanzelfsprekend zal één van de Madeno Racing race Clio’s weer worden bestuurd door de uitermate ervaren en spectaculaire Renault Sport specialist José Joao Magalhaes (JJ). De Portugees reed in het verleden altijd in de top vijf van de diverse Internationale Renault merkencompetities zoals de Renault Sport Spider, European Clio en Clio V6 cup.

Evenals de twee voorgaande seizoenen zal Madeno Racing ook de cup Clio van Stephan Polderman (NL), tweevoudig DSMEC kampioen en “runner up” van het afgelopen Clio cup seizoen, optimaal prepareren. Na zijn eerste Clio cup podiumplaats en maar liefst drie maal de snelste raceronde op het circuit van Zolder tijdens het seizoen 2009 zal de uiterst gedisciplineerde restaurateur uit Sluis er dit seizoen alles aan doen om zich tijdens de races in de kopgroep trachten te nestelen om mee te kunnen strijden voor podiumplaatsen.

Een vierde Madeno Clio wordt gereden door Marco Ditzel die na een korte “sabbatical” in 2009 zijn overall weer uit de kast heeft gehaald. Madeno Racing heeft samen met Ditzel een uitgebreid testprogramma opgezet met als doelstelling het komend seizoen zoveel mogelijk progressie te boeken om een vaste plaats binnen de top tien te verwerven.

De voorlopige kalender van de Renault Sport Clio Cup Belgium is:
02/05 World Series by Renault Spa Francorchamps (B)
06/06 World Series by Renault Brno (CZ)
04/07 Dutch Power Pack Assen (NL)
21/08 24h Zolder Zolder (B)
05/09 World Series by Renault Hockenheim (D)
02/10 Racing Festival Spa Francorchamps (B)

“Madeno Racing is al vele jaren in veel racekampioenschappen actief geweest. De Renault Sport Clio Cup Belgium is daarbij één van onze favoriete kampioenschappen. Deze serie heeft de volledige en officiële steun van Renault België en wordt uitermate professioneel georganiseerd door Track on Time, de organisatie van de beroemde Belgische coureur Thierry Tassin. Zijn autosportervaring straalt af op de manier waarop dit kampioenschap wordt gerund. Ik sluit overigens niet uit dat wij nog meer Clio’s in zullen zetten; gesprekken met geïnteresseerde coureurs zijn gaande”, besluit Leo van der Maden.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS