Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Een twintigtal hertekende Clio Cup rijders voor 2009

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 7 maart 2009 20:42

Nieuwe Clio Cup

Iets minder dan twee maanden voor de eerste wedstrijd in het kader van de World Series by Renault in Francorchamps valt er bij de teams en rijders van de Clio Cup, enige sprintkampioenschap op de Belgische circuits, heel wat activiteit te noteren.

“Omdat we met opzet het seizoensbegin pas begin mei hebben gelegd, kwestie van de rijders wat meer tijd te geven om hun budgetten rond te krijgen, is het nog wat vroeg om een lijstje met favorieten op te stellen”, stelt Thierry Tassin, organisator van de Cup van Renault België Luxemburg. “Er moeten nog heel wat projecten geconcretiseerd worden. Er zullen niet weinig ‘anciens’ van de partij zijn, maar ook enkele rookies. We staan heel dikwijls in contact met de teams, en bij Track on Time verwachten we een twintigtal rijders die het hele seizoen zullen afwerken, waarbij nog de verschillende gastrijders moeten worden gevoegd. Die krijgen het dit jaar makkelijker om links en rechts een wedstrijdje mee te pikken. Verder mogen we niet vergeten dat onze Nederlandse en Duitse collega’s ons tijdens twee weekends gezelschap zullen houden.”

Dit mooie peloton mag twaalf wedstrijden (zes meetings) afwerken aan het stuur van de hertekende Renault Clio Cups, die dankzij de vorige week in Genève voorgestelde ‘facelift 2009’ verplicht hertekend werden.

Kalender 2009

2-3 mei: World Series by Renault (Francorchamps)
5-6 juni: 12 Uur van Spa-Francorchamps
21-22 augustus: 24 Hours of Zolder
12-13 september: Truck GP (Zolder)
19-20 september: World Series by Renault (Nürburgring)
3-4 oktober: Racing Festival (Francorchamps)

(Renault Sport)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS