Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Dubbel podium voor Duval in de kleuren van Gordon Racing Team

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 6 oktober 2009 16:56

Francois Duval met de vlam in de pijp

Na de moeilijkheden in de IRC-rally van Sanremo, zakte François Duval dit weekend naar het circuit van Spa af, waar hij in het kader van het Racing Festival, met de steun van Gordon Finest Beers, in de laatste races van de Renault Sport Clio Cup Belgium 2009 en de Legend Cars aan het werk ging.

De aanwezigheid van François in de kleuren van Gordon Racing Team was zeer symbolisch want hij reed in de jonge en zeer gemotiveerde structuur van Racing Spirit en Jean-Baptiste Malherbe. Het team doet het schitterend met zeer beperkte middelen en de aanwezigheid van Dudu was voor hen een enorme motivatie. “Ik kan niet anders dan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt enorm bedanken. Voor ons is dit een geweldige ervaring, die enkel met de steun van Gordon Racing Team mogelijk werd”, aldus de jonge verantwoordelijke van het team.

François Duval was dan ook vastbesloten om het onderste uit de kan van zijn Renault Clio van Racing Spirit te halen…
François Duval : “De Clio Cup doet me enorm aan de Citroën Cup in de rally denken. Iedereen heeft hetzelfde materiaal en enkel met een zeer goed team volgen de resultaten. Het team hier is zo’n team, wat zij onder hun kleine tent in de paddock doen, is geweldig. Ik mis wat ervaring, maar ik ga er alles aan doen om er voor hen een mooi weekend van te maken.”

Het resultaat liet ook niet op zich wachten en het stemde overeen met wat we van een rijder als François Duval mogen verwachten. Hij reed namelijk helemaal vooraan mee in het peloton van de Nederlandse en Belgische ervaren Clio-rijders. Maar François was wel erkentelijk voor die andere François, met name Verbist, de dubbele kampioen Clio Cup van 2008 en 2009. Verbist en Duval zijn goede vrienden en rijden ook vaak samen quad.
“Hij hielp me enorm”, is de enige Belgische WRC-winnar open. “De meeste mensen zullen wel denken dat ik van de regen hou, dat is ook zo, maar voor een debuut in een nieuwe discipline is het geen cadeau. Droog weer was misschien wel makkelijker geweest. Maar goed, ik heb mijn best gedaan en een tweede en derde plek zijn natuurlijk een geweldig resultaat!”

Op zondagochtend reed François naar een tweede plek, achter Verbist en voor de getalenteerde Portugees J.J. Magalhaes, terwijl hij even later een derde plek op zak stak, achter opnieuw Verbist en de Nederlander Menno Kuus. “Ik ben uiteraard blij dat ik met hen kan meten en hier twee podia aan het team kan schenken. Nu volgt er zeker een ... Gordon.”

Duval nam ook deel aan twee van de vier races in de Legends Car. De Britse rijders beschikken daarin over sneller materiaal, maar Dudu streed wel vooraan tegen de Fransen en Belgen en behaalde ook hier twee top-5 plaatsen. Opnieuw liet hij zien dat hij aan een stuur kan draaien. Niemand twijfelt er na deze schitterende editie van het Racing Festival 2009 aan dat Gordon Finest Beers en Duval mee tot het feest hebben bijgedragen!

(Gordon Press)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS