Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Clio Cup Belgium: een steeds leukere cocktail voor 2010

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 8 maart 2010 12:24

Sinds de Renault Sport Clio Cup Belgium 2010 enkele weken geleden werd geofficialiseerd krijgt de competitie steeds meer vorm. Renault België Luxemburg en promotor Track on Time ondernemen heel wat stappen om deze promotiecup van sprintraces zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo werd de kalender* nog verbeterd, met vijf meetings (World Series by Renault Spa, Dutch Festival Assen, 24 Hours of Zolder, World Series by Renault Hockenheim en Racing Festival Spa) als ruggengraat van het kampioenschap. Renault Sport probeert een Master Clio Cup organiseren aan het eind van het seizoen tijdens de World Series by Renault-meeting in Barcelona. De eerste vijf rijders van de Clio Cup Belgium zullen worden uitgenodigd om deze hoogstaande Europese Superfinale onder de Catalaanse zon af te werken!

De wagens van de Clio Cup Belgium 2010 worden voorzien van de nieuwe F4R832-motor, die vijf pk krachtiger is dan zijn voorganger, en Renault België Luxemburg zal er alles aan doen om het sportieve aspect en de aandacht voor het kampioenschap zo hoog mogelijk te houden. Zo wordt voor 2010 het F1-puntenbarema gebruikt, waarbij de winnaar van iedere race 25 punten scoort. De volgende rijders scoren 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt. Ook eventuele Guest-rijders kunnen punten veroveren.

Op vraag van de deelnemers werd er op het koetswerk van de Renault Sport Clio Cup wat extra ruimte vrijgemaakt, waardoor de partners van de deelnemers extra visibiliteit kunnen krijgen. Die lijn wordt ook gevolgd bij het racepak, dat voortaan vrij te kiezen is, maar wel wordt voorzien van de officiële badges.

Bij iedere meeting ontvangt de winnaar van elke race drie Michelin-banden, en elke tweede en derde twee Michelin-banden. De kampioen van 2010 zal worden uitgenodigd voor een test met een Renault Mégane Trophy.

Iedere rijder of ieder team die het wil opnemen tegen het Nederlandse Madeno Racing, dat dit seizoen niet minder dan vier wagens zal laten rijden, krijgt op voorhand ruim de gelegenheid om te testen, of het nu op het circuit van Francorchamps (30 maart en 28 april, de woensdag voor de eerste meeting) of op de omloop van Zolder is (11 maart, 8 april en 22 april). Er blijven de acteurs van de Renault Sport Clio Cup Belgium dus minder dan twee maanden om hun wapens op scherp te zetten…

Kalender 2010 (*in afwachting van de goedkeuring van RACB Sport) :

• 1-2 mei : Spa-Francorchamps (World Series by Renault)
• 3-4 juli : Assen (NL)
• 20-21 augustus : Zolder (24 Hours meeting)
• 4-5 september : Hockenheim (World Series by Renault)
• 2-3 oktober : Spa-Francorchamps (Racing Festival)
• 9-10 oktober : Barcelona (Master Clio Cup – World Series by Renault – TBC) of Meeting in de Benelux

(PR)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS