Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Onstuimige peloton van Clio Cup maakt zich op voor eindsprint

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 augustus 2009 09:02

ZOLDER - De twintig rijders van het onstuimige Renault Sport Clio Cup Belgium-peloton beginnen dit weekeinde in het voorprogramma van de 24 uur van Zolder aan de tweede seizoenshelft. Die beslaat niet minder dan vier meetings in zeven weken tijd. François Verbist wist dit seizoen al twee keer te winnen in Francorchamps, maar had in het voorprogramma van de 12 uur wat pech. Toch leidt hij het kampioenschap, met een totaal van 39 punten.

Renault Sport Clio Cup Belgium

De jonge Noor Stian Paulsen en Maxime Martin bewezen dat de regerende kampioen niet onklopbaar is, maar toch is het de regelmatige en ervaren Portugees JJ Magalhaes die met 32 punten de jacht op de rijder van Verbist Racing leidt.

In afwezigheid van Ludovic Sougnez, die dit weekeinde met een grotere Renault de Zolderse etmaalrace aansnijdt, bestaat het groepje achtervolgers enkel uit rijders uit het buitenland. Na Magalhaes volgen ex-aequo de Noor Paulsen en de verbazende Zwitser Joachim Lambotte (elk 30 punten), gevolgd door – met 22 punten elk – de Nederlanders Robert Van den Berg en Menno Kuus.

Er zijn nog twee Belgen die zonder twijfel nog niet hun laatste woord hebben gesproken. Na in Francorchamps mooie dingen te hebben laten zien, zonder daar echt de vruchten van te plukken, zijn de jonge wolven David De Saeger en Romain Troonbeeckx - onafscheidelijk in de Clio Junior Cup (47 punten) - vast van plan om in Zolder op het algemene podium te klimmen. Dat zal het spektakel, waaraan ook de drie Britse rijders van Total Control Racing zullen bijdragen, alleen maar verhogen.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS