Autosport BE • Belgische Renault Clio Cup

Renault Sport Clio Cup Belgium 2010 + voorlopige kalender

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 februari 2010 10:08

Zegt het spreekwoord niet ‘Beter laat dan nooit’? Net zoals de Red Bull-Renault, de laatste Formule 1-bolide voor 2010 die officieel onthuld zal worden, wordt de Renault Sport Clio Cup Belgium 2010 begin februari voorgesteld. Uitstekend nieuws voor de Belgische autosportwereld en een project dat onder andere mogelijk werd gemaakt door de inzet en de wil van de grote familie van het Franse merk!

Clio Cup

“Na een moeilijke winter kunnen we nu officieel aankondigen dat er ook in 2010 een Renault Sport Clio Cup Belgium zal worden georganiseerd”, stelt Thierry Tassin, hoofd van Track on Time, dat dit jaar de zevende verjaardag van zijn samenwerking met Renault België Luxemburg viert. “Uiteraard hadden we dit graag vroeger willen laten weten, maar de verrassing is er alleen maar des te mooier door. Dat er in 2010 ook een Cup komt, is in eerste plaats te danken aan het dynamisme van Renault België Luxemburg, maar ook dankzij Renault Sport Technologies, waardoor de Clio Cup Belgium tot drie keer toe wordt opgenomen in het prestigieuze kader van de World Series by Renault, op de circuits van Brno, Hockenheim en uiteraard ook Spa-Francorchamps. De Royal Automobile Club of Belgium, die verleent ons kampioenschap een Benelux-statuut, waardoor we naar het Nederlandse Assen kunnen trekken.”

Renault Clio

In totaal staan er zes meetings op de voorlopige kalender, met wedstrijden in het voorprogramma van de 24 Uur van Zolder en het Racing Festival in Francorchamps als afsluiter. “Een mooi programma, maar alles hangt nu af van hoe de teams en de deelnemers reageren”, vervolgt Thierry Tassin. “Er resten ons minder dan drie maanden, tot 15 april, om op zijn minst vijftien deelnemers te verzamelen. Indien we niet aan dat cijfer komen, dan zal de Renault Sport Clio Cup Belgium 2010 niet doorgaan. Die voorwaarde werd door Renault opgelegd. Verdere info komt er in de loop van de volgende weken, maar Track on Time werkt nu al hard samen met de diverse teams, niet alleen om hen het uitstekende nieuws te brengen, maar ook om de toekomst op korte termijn te bespreken.” De Clio Cup zal opnieuw worden gesteund door de trouwe partners Michelin en Elf.

Werk op de plank dus, voor alle betrokken partijen. Maar kan de Belgische autosportwereld het zich echt veroorloven het zonder sprintkampioenschap te stellen?

Voorlopige kalender 2010 :

• 1-2 Mei : Spa Francorchamps (World Series by Renault)
• 5-6 Juni : Brno (World Series by Renault)
• 3-4 Juli: Assen (NL)
• 20-21 Augustus : Zolder (24 Hours meeting)
• 4-5 September: Hockenheim (World Series by Renault)
• 2-3 Oktober : Spa-Francorchamps (Racing Festival)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS