DTM

Nieuwe BMW M2 Cup in supportprogramma DTM; van BMW M2 Cup naar DTM Trophy en door naar de DTM

Uitgegeven door Peter Vader • 29 december 2020 15:51 • Print artikel

Groei voor het DTM-platform: De BMW M2 Cup zal in ieder geval de komende twee jaar 2021/2022 exclusief worden gehouden in het ondersteunende programma van de populaire DTM. In deze nieuwe gloednieuwe raceserie krijgen vooral jonge coureurs de kans om hun talent te tonen op het grote podium van de DTM. De BMW M2 CS Racing, is het nieuwe instapmodel dat voor de klant door BMW M Motorsport wordt gebruikt. Het in de autosport ervaren team van tolimit neemt het onderhoud van alle raceauto's van de BMW M2 Cup onder zijn hoede. De BMW M2 Cup biedt de unieke kans om door te groeien via twee series van hetzelfde platform: van de BMW M2 Cup tot de DTM Trophy als een succesvolle junior raceserie met bijna-productie GT sportwagens, en van daaruit direct in de DTM, de professionele sport met high-performance GT sportwagens.

BMW_M2_Cup_DTM_2021_2022

Aftrap op de Norisring: BMW M2 Cup aan de start van zes DTM-raceweekenden
"Met de BMW M2 Cup willen we getalenteerde coureurs een aantrekkelijk en betaalbaar platform bieden waarop ze hun rijkwaliteit in de DTM-omgeving kunnen bewijzen en zelfs kunnen doorgroeien in het geval van succes", zegt Thomas Felbermair, Vice President Sales and Marketing BMW M GmbH.

De BMW M2 Cup zal in 2021 in totaal twaalf races verreden worden als onderdeel van zes DTM-weekenden op de volgende circuits: de Norisring (GER), de Lausitzring (GER), de Nürburgring (GER), de Red Bull Ring (AUT), Assen (NED) en Hockenheim (GER). De meest succesvolle coureurs krijgen de kans om gesponsorde racedeelnames in andere BMW-raceauto's te voltooien in de navolgende jaren. Aan de ene kant kan dit gelden voor de klantensportsector, aan de andere kant kunnen ze zichzelf in het blikveld van het BMW Junior-team brengen, dat in 2020 opnieuw is opgestart. Als een extra race-serie vergroot de BMW M2 Cup de kansen van de deelnemers, van waaruit nieuwe leden kunnen worden geselecteerd voor toekomstige BMW junior teams.

BMW M2 Cup maakt vroege toegang tot het DTM-podium mogelijk
"Met de nieuwe BMW M2 Cup kunnen jonge talenten zich al heel vroeg presenteren op het DTM-platform van de hoogste klasse. Uniek is dat de succesvolle coureurs twee keer kunnen doorgroeien: eerst in de succesvolle juniorenserie, dan de DTM Trophy met GT-sportwagens dicht bij serieproductie, en van daaruit direct in de professionele sport, de DTM met krachtige GT-sportwagens. De nieuwe BMW Brand Cup is een geweldige aanvulling op het DTM-platform", zegt Frederic Elsner, Director Event van de DTM-koepelorganisatie ITR. "De première belooft al een spektakel, want de eerste race van de BMW M2 CS Racing Cup is in Beieren, dat wil zeggen op de thuisbodem, op de spannende Norisring in Neurenberg."

Gelijke kansen en transparantie
Het concept van de BMW M2 Cup hecht absoluut belang aan gelijke kansen en transparantie. De centrale voorbereiding, waarin de technische competenties van BMW M Motorsport gecertificeerde dealers worden getoond. Er is de duidelijke focus op wat dit merk met zijn cup voor staat: de rijtraining en de bevordering van individuele competenties. De hoofdaannemer is tolimit GmbH, die de afgelopen 25 jaar naam heeft gemaakt op verschillende gebieden van de autosport en talentpromotie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS