Karting • GK4 Kartseries

Julian Jägers grijpt na Mariembourg ook podium in Venray: "Vind het leuk om er hard voor te moeten vechten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2021 00:08 • Print artikel

VENRAY – Karter Julian Jägers is bezig aan een uitstekend seizoen in de GK4 Kart Series. Het tienjarige karttalent uit Zaltbommel pakte ook tijdens de tweede ronde van de titelstrijd een podiumplaats. Dankzij zijn derde plaats in de traditioneel zeer sterk bezette Mini Parilla-klasse nestelde hij zich in de groep die vecht om de prijzen in de tussenstand. En dat terwijl hij een dag eerder niet had kunnen trainen vanwege een forse hoofdpijn.

Julian Jägers

Daardoor mocht Julian namelijk niet trainen op het circuit van Venray en moest hij eerst een coronatest doen. Julian was niet bezorgd dat de uitslag van die test positief zou zijn. Hij had nog niet zo lang geleden al corona gehad. Zijn voorgevoel bleek juist: de testuitslag was negatief en dus kon de snelle Gelderlander, die uitkomt voor JD Kartsports zaterdag alsnog in zijn kart kruipen om tijdens de twee trainingssessies op de wedstrijd snel nog een goede afstelling te vinden.

Dat lukte. “Twee sessies waren zo ongeveer genoeg. Al was ik met nog een training nog wel iets sneller geweest, denk ik”, zei Julian. “Maar ik had wel een goed gevoel bij het begin van de kwalificatie.” Daarin denderde hij naar de vierde plaats. Dat vond hij overigens niet helemaal goed genoeg, ondanks zijn beperkte trainingstijd. “Het had beter gemoeten”, was hij kritisch op zichzelf. “Maar twee jongens die in de kwalificatie voor me waren geëindigd, moesten achteraan starten en daardoor mocht ik toch nog als tweede starten in de eerste race.”

Die race eindigde hij uiteindelijk als vierde. Het was ook een beetje een loterij om de juiste bandenspanning te kiezen in de tricky omstandigheden. “Dus ik had twee plekken verloren. De afstelling was niet goed voor een natte baan. We hadden gegokt op droog.” In race twee startte Julian als vierde en eindigde hij ook als vierde.

Toen dus op naar race drie, de race waarvan de uitslag het dagresultaat bepaalt. Julian: “De start ging niet helemaal zoals ik wilde. Ik was gestart vanaf de vierde plaats, maar in de eerste bocht lag ik zesde. Daarna heb ik ze teruggepakt en in diezelfde ronde lag ik alweer vierde.”

Julian Jägers

“Mees Houben en Eva Dorrestijn waren een beetje aan het vechten en toen kon ik naar hen toekomen. Op een gegeven moment stokte dat, maar in de laatste ronde gingen ze heel erg vechten en toen kwam ik er in de laatste bocht dichterbij en finishte ik als vierde. Na afloop kreeg iemand nog een straf en toen was ik derde.”

En zo had Julian alsnog een podiumplaats te pakken en verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht. Had hij het hem toch maar mooi weer geflikt. Na de eerste ronde van het kampioenschap scoorde hij in Mariembourg nu opnieuw dus de derde plaats. “Ik sta er nu goed bij in het kampioenschap”, zei Julian trots. “Wat dat betreft was het een goed weekend.”

Het moest in Venray ook wel goed gaan, vond Julian, want hij wil dit jaar voorin meedoen. “Het wordt wel moeilijk, want Jason Bralic (de leider in de titelstrijd, red.) is heel goed. Maar ik vind het leuk om er hard voor te moeten vechten!”

Julian is heel blij dat zijn basisschool De Spelwert het mogelijk maakt om in goed overleg en met goede afspraken deel te nemen aan zijn kampioenschappen.

Julian zoekt nog sponsoren die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via nellekevanoverdam@hotmail.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS