Karting • GK4 Kartseries

Julian Jägers is corona de baas en dendert ondanks vermoeidheid naar mooi podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2021 02:21 • Print artikel

MARIEMBOURG – Hij stapte moe in de kart en was nog meer vermoeid toen hij eruit kwam, maar een brede lach sierde zondag zijn gezicht. Karter Julian Jägers uit het team van JD Kartsports was zojuist derde geworden in het dagklassement. De tienjarige bikkel uit Zaltbommel was nog maar amper hersteld van corona, maar liet in de Mini Parilla-klasse zien dat hij ondanks een fysieke achterstand bij de besten van het veld hoort.

Julian Jägers

“Ik wilde voor het weekend sowieso een plek in de top tien halen en misschien dat een plek in de top vijf ook kon lukken. Maar een plek in de top drie had ik niet verwacht”, zei een trotse Julian op het circuit van Mariembourg. “Doordat ik net hersteld ben van corona, was ik wel meer moe dan anders toen ik uit de kart kwam.”

Julian kreeg het virus via een besmet klasgenootje. Samen met zijn vader besloot hij pas op het laatste moment om naar Zuid-België te reizen. Hij kwam de test goed door, maar was nog moe en nog niet topfit. “Ik heb echt nog wel getwijfeld om hier mee te doen. Ik ben pas een paar dagen hersteld, ben twee weken echt ziek geweest. Pas op donderdag hebben we besloten mee te doen.”

Nu is hij blij dat hij het gedaan heeft, moe maar voldaan, en een mooie beker rijker. Het hele weekeinde was Julian snel. In de trainingen liet hij al snelle tijden noteren. Dat resulteerde in een knappe tweede tijd in de kwalificatie. Daarna was Julian ook in de heats één van de snelsten op de baan.

“In de eerste race was ik derde. Ik heb helaas wel een plekje verloren, maar het was nog steeds goed.” Daarna was hij ook in de tweede race voorin te vinden. “Die race ging echt supergoed, maar toen ik iemand inhaalde, zag hij me niet en hij crashte vlak voor me. Daardoor ging ik er ook af.” Ondanks dat akkefietje slaagde de talentvolle coureur erin toch nog als zesde over de meet te komen.

Julian Jägers

Die plek was tevens de startplaats voor de derde en laatste race van het weekeinde, de race die het dagresultaat bepaalt. “In die wedstrijd heb ik drie rijders ingehaald.” Zo werd hij nog derde, podium dus! De manier waarop hij die ereplaats veiligstelde was spectaculair.

“De nummer drie heb ik op het rechte stuk, vlak voor de finish nog ingehaald. Dat gaf een gaaf gevoel. Eerst heb ik het op een andere plek geprobeerd, maar ik was nog te ver weg. In de laatste bocht ging hij verdedigen en bij het opkomen van het rechte stuk kon ik er nog net naast komen en hem vlak voor de finish inhalen.”

En zo was Julian zijn seizoen alsnog uitstekend begonnen. Een mooie goedmaker voor het missen van de eerste ronde van de IAME Euro Series van een week eerder op hetzelfde circuit. “Daar kon ik niet aan meedoen omdat ik toen nog ziek was. Dan voelt dit extra fijn.”

Behalve de GK4 Kart Series en de Euro Series rijdt Julian dit seizoen ook nog het IAME Benelux-kampioenschap. Hij kan niet wachten om opnieuw te gaan racen. “De volgende keer hoop ik weer helemaal fit te zijn. Dan hoop ik eerste te kunnen worden!”

Julian is heel blij dat zijn basisschool De Spelwert het mogelijk maakt om in goed overleg en met goede afspraken deel te nemen aan zijn kampioenschappen.

Julian zoekt nog sponsoren die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via nellekevanoverdam@hotmail.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS