DTM

Heide-Motorsport start opnieuw met drie Audi's in de DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 6 maart 2022 14:29 • Print artikel

München/Witten - Na een succesvol debuutjaar 2021 zet Heide-Motorsport haar deelname aan de DTM Trophy voort. Net als vorig jaar zal het raceteam uit Witten in het zuidoostelijke Ruhrgebied, drie Audi R8 LMS opstellen in de talentenfabriek van het DTM-platform. De Zuid-Afrikaanse Mikaeel Pitamber is al bevestigd als eerste coureur. Op de kalender van de DTM Trophy, die wordt gehouden met GT-sportwagens die in reguliere serieproductie zijn, staan 14 sprintraces. De seizoensopener vindt plaats van 20 tot 22 mei op de DEKRA Lausitzring Turn 1.

Audi_R8_Heide-Motorsport_DTM_Trophy

“Voor ons als team is de DTM Trophy het meest aantrekkelijke kampioenschap voor op productie gebaseerde sportwagens. Daarom kijken we er naar uit om in deze reeks weer van start te gaan. Nadat we in ons eerste jaar in de DTM Trophy al onze eerste twee overwinningen hebben behaald en veel waardevolle ervaring hebben kunnen opdoen, bouwen we verder aan de samenwerking met Audi Sport", legt teambaas Michael Heide uit en is blij om "een jonge en getalenteerde coureur als Mikaeel Pitamber aan boord te hebben”.

Mikaeel Pitamber, die op driejarige leeftijd zijn eerste ervaringen in de karting opdeed en op zevenjarige leeftijd zijn eerste regionale kampioenschappen won, staat op het punt om aan zijn eerste seizoen in de Europese autosport te beginnen. De Zuid-Afrikaan heeft echter al enige ervaring met de Audi R8 LMS. Meest recentelijk, begin februari, reed hij een van deze sportwagens van het merk met de vier ringen tijdens de finale van de Intercontinental GT Challenge op zijn thuiscircuit in Kyalami, net buiten Johannesburg. "Starten in de DTM Trophy is voor mij een droom die uitkomt", zegt Mikaeel Pitamber. “Sinds ik in 2020 na een pauze door een blessure weer in een racewagen stapte en vorig seizoen mijn eerste GT3- en GT4-races thuis in Zuid-Afrika reed, kan ik bijna niet wachten om in de DTM te starten. Ik werk er elke dag keihard voor.”

“Heide-Motorsport heeft zich meteen heel goed gevestigd in de DTM Trophy. Twee overwinningen in het eerste jaar en opnieuw drie Audi's voor het nieuwe seizoen onderstrepen de ambities en de grote inzet van het team van Michael Heide”, legt Martin Tomczyk, seriemanager van de DTM-organisatie ITR, uit. “In Kelvin en Sheldon van der Linde hebben we twee sterke Zuid-Afrikaanse coureurs in de DTM. We zijn des te blijer dat Mikaeel Pitamber de eerste jonge coureur uit Zuid-Afrika is die zich bij onze DTM Trophy-talentenfabriek voegt.”

Mikaeel Pitamber
Mikaeel Pitamber


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS