DTM

Geoptimaliseerde timing en controle op het circuit: Al Kamel wordt de nieuwe technologiepartner van DTM

Uitgegeven door Peter Vader • 8 april 2022 12:00 • Print artikel

MüNCHEN/ La GARRIGA - Correcte resultaten en gefundeerde beslissingen zijn het allerbelangrijkste in de sport, inclusief de autosport. Met als doel de kwaliteit van de tijdwaarneming en de controle op het circuit te optimaliseren, heeft de DTM-organisatie ITR voor het nieuwe seizoen een overeenkomst gesloten met het Spaanse technologiebedrijf Al Kamel Systems (AKS). Al vanaf de eerste officiële testritten op Hockenheim deze week zal Al Kamel de efficiënte en duurzame diensten voor alle series van het DTM-platform overnemen, met name voor de topklasse DTM, de talentenfabriek DTM Trophy, de DTM Classic en de BMW M2 Cup. Het DTM-seizoen met 16 sprintraces begint in het weekend van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal.

DTM samenwerking Al Kamel System

Sinds de oprichting in 2003 in La Garriga, Spanje, niet ver van het Spaanse Formule 1-circuit van Barcelona, heeft Al Kamel Systems zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende technologie- en servicebedrijven met een speciale focus op autosport. Talrijke raceseries en racecircuits vertrouwen op de uitgebreide service van Al Kamel. Op het DTM-platform neemt Al Kamel niet alleen de klassieke timing over en verspreidt de uitgebreide gegevens naar de talrijke resultaatmonitoren op het circuit en in de paddock, evenals via live timing over de hele wereld. Tweewegtransponders met onafhankelijke voeding in de raceauto's zorgen voor een nauwkeurig signaal via de meetlussen in het asfalt van het circuit. Dit vermindert niet alleen mogelijke storingen, maar genereert ook extra gegevens door middel van extra meetlussen die teams, coureurs en fans voorzien van aanvullende, nuttige informatie.

Wat in het voetbal de doellijntechnologie en de beroemde kelder van de videoscheidsrechters is, in de autosport is het monitoringsysteem voor de baanbeperking en de racecontrole, waarin alle gegevens en videobeelden op elk moment op talloze monitoren kunnen worden bekeken. Met een multi-camera systeem inclusief geautomatiseerde software zorgt Al Kamel voor een duidelijke bewaking van track limits (Track Limits Control) en ondersteunt zo de race director bij het nemen van correcte en consistente beslissingen. AKS zal ook nauwkeurige gegevens verstrekken over de werkelijke downtime tijdens de verplichte pitstop van de performance pitstop, een van de unieke verkoopargumenten van de DTM.

Dat Al Kamel System bijna alle belangrijke kampioenschappen begeleidt, is niet alleen te danken aan de vele, innovatieve ontwikkelingen in eigen huis. Maximale systeem- en softwareautomatisering en daarmee de mogelijkheid van toegang op afstand tot de IT-systemen op locatie, verminderen de personeelsbehoefte op het circuit en daarmee ook de CO2-voetafdruk in de zin van verduurzaming.

DTM 2022 met 6 merken 1

"We zijn trots en verheugd om deel uit te maken van de DTM", zegt Jose Luis García, CEO van Al Kamel Systems. "Ons doel is om samen de systemen en diensten van de toekomst te ontwikkelen. Het zit in het DNA van de DTM en van Al Kamel om de technologie een stap verder te brengen, met behulp van kunstmatige intelligentie en toenemende automatisering van racecontrolediensten. Dit pad bewandelen met de DTM is een geweldige kans voor Al Kamel Systems."

Michael Resl, Director Competition & Technology van de DTM-organisatie ITR: "De uitgebreide data van tijdwaarneming zijn van toenemend belang voor coureurs, teams en fabrikanten. Even belangrijk is de betrouwbare controle van de track limits (baangrenzen). Daarnaast willen we de mogelijkheden van digitalisering gebruiken om de DTM-ervaring in de toekomst nog interessanter en spannender te maken voor fans op het circuit en tv-kijkers wereldwijd met extra multimedia-informatie. Met Al Kamel Systems hebben we een competente partner voor de innovaties van de toekomst."

DTM 2022 met 6 merken 2

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS