DTM

FOTO'S - Een grote naam keert terug naar de DTM: Schnitzer Classic met Kris Nissen aan de start

Uitgegeven door Peter Vader • 6 mei 2022 16:18 • Print artikel

MüNCHEN - Wanneer het nieuwe seizoen begint met de DTM Classic Cup op de DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero van 20 tot en met 22 mei 2022, kunnen fans uitkijken naar de terugkeer van een grote naam uit de rijke DTM-geschiedenis. Het nieuw opgerichte Schnitzer Classic team van Stefen Trautwein en zoon Yannik ontfermt zich over de erfenis van het traditionele raceteam uit Freilassing nabij de Duits-Oostenrijkse grens en gebruikt een BMW M3 E30 in de DTM Classic Cup, die wordt bestuurd door niemand minder dan Kris Nissen.

Kris Nissen DTM Classic Schitzer BMW

Kris Nissen


De teamnaam Schnitzer wordt natuurlijk geassocieerd met grote successen in de DTM. In 1989 won het Beierse team de eerste DTM-titel met Roberto Ravaglia in de M3, in 2012 zorgde het team rond Charly en Dieter Lamm en Herbert Schnitzer met Bruno Spengler voor een nieuwe titelwinst voor BMW's terugkeer naar de DTM. Het einde van Schnitzer Motorsport in 2020 was een bittere tegenslag voor de vele fans van het cultteam en het merk BMW.

BMW M3 E30 DTM Classic Cup Kris Nissen 1

De familie Trautwein uit Schiltach in het Zwarte Woud verwierf de historische raceauto's, evenals de onderdeleninventaris, het archief en de naamrechten van Schnitzer Motorsport. Het nieuw gevormde team zet nu twee auto's in de DTM Classic Cup. "Bijna geen enkele andere naam is zo nauw verbonden met het gouden tijdperk van de DTM als de naam Schnitzer. Het gebruik van de historische racewagens tijdens de DTM Classic is voor ons dan ook de logische stap", zegt Schnitzer Classic Managing Director Stefen Trautwein.

BMW M3 E30 DTM Classic Cup Kris Nissen 2

De auto's die dit jaar worden gebruikt zijn een BMW 320i E36 volgens de tweeliter supertoerwagen reglementen en een M3 E30, die gebruikt zal worden als klantenauto voor Kris Nissen. De Deen zelf reed in 1991 voor Schnitzer in de DTM. Zijn huidige auto is een replica van de Schnitzer testauto, waarmee hij zelf het race-ABS ontwikkelde voor de DTM-races in de winter van 1990. Nissen kijkt er nu al naar uit: "Bij de laatste TWC-race op de Nürburgring zaten we in dezelfde pit als de familie Trautwein", herinnert de Deen zich. "Het waren hele leuke gesprekken, de chemie klopte, alles was perfect. Daarom hebben we afgesproken om samen de volgende stappen te zetten en mijn auto door Schnitzer Classic te laten gebruiken in de nieuwe DTM Classic Cup."

BMW M3 E30 DTM Classic Cup Kris Nissen 3

Peter Oberndorfer, Series Manager van DTM Classic, is ook blij met de prominente nieuwe aanwinst. "Natuurlijk ken ik Team Schnitzer heel goed uit mijn actieve tijd. Het is mooi dat deze naam, zeker bij Kris Nissen, terugkeert in de DTM Classic. Ik wens vader en zoon Trautwein veel succes in hun activiteiten."

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS