DTM

En nu is het gelijkspel: na zijn vierde zege evenaart Kelvin van der Linde zijn DTM tegenstrever Liam Lawson

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2021 14:26 • Print artikel

HOCKENHEIM - Nog meer spanning in de DTM: met 188 punten staan Kelvin van der Linde en Liam Lawson met hetzelfde aantal punten aan de top van het klassement. Marco Wittmann en Maximilian Götz hebben ook dezelfde score in die tabel, met ieder 165 punten. Met zijn vierde zege van het seizoen heeft Kelvin van der Linde het gat van 15 punten naar Lawson goedgemaakt. Bij de 13e van 16 races van het seizoen op Hockenheim, reed de Zuid-Afrikaan van pole position naar een indrukwekkende overwinning in de Audi van het in Kempten gevestigde ABT Sportsline-team.

DTM start Hockenheim zaterdag

Achter Kelvin van der Linde werd Alex Albon (THA) tweede in de AlphaTauri-Ferrari. Zijn teamgenoot Lawson verloor in de laatste ronde de derde plaats van Van der Linde’s teamgenoot Mike Rockenfeller. Achter Lawson op de vierde plaats scoorde Götz in de HRT-Mercedes-AMG op de vijfde plaats tien punten in het rijderskampioenschap. Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann had veel pech. Al in de eerste ronde was Wittmann, die de race op de tweede plaats in het klassement begon, betrokken bij een botsing buiten zijn schuld en moest later in de race daardoor opgeven.

De 14e ronde van het seizoen begint op zondag om 13:30 uur (vanaf 13:00 uur live op SAT.1). De DTM-finale wordt over een week op de Norisring gehouden.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS