Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

De FIA selecteert Gibson voor vijf seizoenen als motorenleverancier voor de LMP2-klasse

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 oktober 2023 22:29

De FIA heeft Gibson door middel van een tender geselecteerd als de motorenleverancier voor de LMP2-motoren die vanaf 2026 gebruikt gaan worden. Het contract loopt voor een periode van vijf seizoenen.

FIA WEC Spa 2023

�In de procedure van de tender werd er naar diverse factoren gekeken, zoals prestatievermogen, gewicht, betrouwbaarheid, de running- en onderhoudskosten van de unit, kosten van reserveonderdelen, alsmede de achterliggende infrastructuur en de mogelijkheden van de klantenservice, haar duurzaamheid, plus milieu en carbon footprint�, zegt de FIA in een officiele verklaring.

De krachtbron gaat een 4.2 liter atmosferische V8-motor zijn. Ondanks dat de auto�s in 2024 niet in het FIA World Endurance Championship rijden, vanwege het hoge aantal inschrijvingen in de LMH-klasse, gaan de LMP2-auto�s die volgend jaar deelnemen aan de 24 uur van Le Mans de FIA-homologatie behouden, zo laat de FIA in hetzelfde statement weten. De klasse blijft wel aanwezig in het IMSA SportsCar Championship, European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series. Dat Gibson de uitverkorene is geworden, is een resultaat van jarenlang ontwikkelen en hard werken door de motorenleverancier, waarbij hun motoren een groot betrouwbaarheidsimago kregen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS