DTM

DTM-nieuwkomer Walkenhorst-BMW met driejarenplan: "We vertrouwen op onze enorme ervaring"

Uitgegeven door Peter Vader • 31 maart 2021 12:01 • Print artikel

MüNCHEN/MELLE - Het BMW-team van Walkenhorst Motorsport is één van de nieuwkomers in de DTM 2021. Het team uit Melle bij Osnabrück plant echter geen kort intermezzo, maar streeft minimaal drie jaar een concreet plan na. Het team onder leiding van baas Henry Walkenhorst is sinds 2013 succesvol in GT3-races en won de 24 uursrace op Spa-Francorchamps en recentelijk de Intercontinental GT Challenge (IGTC). Walkenhorst vertrouwt vooral op zijn geweldige ervaring, "omdat we met de BMW M6 GT3 al tussen de 300.000 en 400.000 kilometer hebben afgelegd", zoals teammanager Niclas Königbauer verklaart in een uitgebreid interview met het webportaal DTM.com. Wie als coureur voor Walkenhorst Motorsport start, maakt het team nog op een later tijdstip bekend.

BMW Team Walkenhorst on track

Tot die tijd zijn de voorbereidingen voor de DTM-ingang in volle gang. "De DTM is het sterkste platform, maar een ander format dan de endurance races, waar we al jaren succesvol zijn. De DTM zijn sprintraces, dat is voor ons een nieuwe spannende opgave", benadrukt Niclas Königbauer. "Onze engineers denken nu al goed na over mogelijke afstellingen. We komen bovendien op spannende circuits, zoals de Norisring, die we nog niet kennen."

Niclas Königbauer
Niclas Königbauer


Het DNA van de DTM – een auto, een coureur – betekent voor Walkenhorst een belangrijke verandering ten opzichte van de langeafstandsraces, en Niclas Königbauer heeft ook respect voor de concurrentie. "We kennen de GT3-scene goed, maar we verwachten dat alle teams voor de DTM elke steen omdraaien om het laatste stukje resultaat eruit te halen. De concurrentie zal beslist uitermate sterk zijn."

Team_Walkenhorst_Motorsport winning team

Het DTM-platform voor Walkenhorst Motorsport is immers geen volledig blanco blad. In 2020 begon het team met twee BMW M4's in de juniorserie - de DTM Trophy - en eindigde als derde overall met de Brit Ben Tuck. "Dit is een belangrijk jaar voor ons geweest. We hebben geleerd wat het is om in de DTM-omgeving te zijn, de processen en de organisatie te kennen en te waarderen. We hadden een goed gevoel vanaf de eerste race en het was ook leuk." Walkenhorst profiteert dit seizoen van de synergiën en start zowel in de DTM als in de DTM Trophy. "We hebben plannen voor de langere termijn, waaronder het bouwen aan onze eigen jonge coureurs."

Walkenhorst_Motorsport_werkplaats

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS