Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac en Chip Ganassi Racing na 2024 uit elkaar, wat wordt de toekomst van Renger van der Zande?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2024 14:30

Cadillac en Chip Ganassi Racing beëindigen na dit seizoen hun partnerschap in zowel in het FIA World Endurance Championship als de IMSA. Op dit moment komt onder andere Renger van der Zande in de Cadillac V-Series.R.

Renger van de Zande IMSA WEC

De bevestiging werd door CGR-manager Mike Hull tegenover het Amerikaanse Motorsport gedaan met de mededeling ‘we beëindigen dit hoofdstuk’ van een lange relatie met het moederbedrijf van Cadillac, General Motors. Het zou volgens Hull niet alleen om het LMDh-project gaan, maar ook IndyCars, Nascar en Extreme E. General Motors wilde de splitsing van de twee partijen niet bevestigen.

"Onze GM-divisies hebben in de loop der jaren succesvolle samenwerkingen gehad met Chip Ganassi Racing in meerdere series, NASCAR, IndyCar, Extreme E, IMSA en WEC", reageert Jim Campbell, vice-president performance en autosport in de VS. "Samen hebben we talloze races gewonnen en veel succes geboekt. We blijven ons inzetten om dit jaar samen races en kampioenschappen te winnen in IMSA en WEC en onze sportwagenplannen voor 2025 worden op een later moment bekendgemaakt."

Hull heeft benadrukt dat het besluit geen gevolgen voor 2024 heeft en dat de coureurs Earl Bamber en Alex Lynn in het FIA WEC, alsmede Van der Zande en Sebastien Bourdais in de IMSA het seizoen afmaken. Het Amerikaanse team wil echter wel in de sportscars blijven, benadrukt de CGR-manager.

"CGR wil wereldwijd blijven racen in de sportwagenracerij," aldus Hull. "We hebben dat vier jaar lang heel succesvol gedaan met het Ford GT-programma en we hebben het gevoel dat we dat nu ook hebben gedaan in de LMDh-categorie. Ons plan is om met het personeel dat we op beide locaties hebben, door te gaan met racen in 2025 en we werken nu in die richting." De manager wil niet ingaan op de reden van het afscheid van General Motors.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS