Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Blijven FIA WEC en IMSA samen in Sebring racen? "Lastig voor de sponsoren, lastig voor de fabrikanten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2023 20:43

Het FIA World Endurance Championship denkt dat het gezamenlijke evenement met de IMSA in Sebring heroverwogen moet worden met de komst van de GTP/LMDh. Volgens de organisatie van het kampioenschap is het gezamenlijk format niet te handhaven. Volgens ACO-president Pierre Fillon is het lastig voor de fabrikanten die in beide kampioenschappen actief zijn.

IMSA Acura


“Het heeft de topprioriteit om naar de VS te komen”, zegt Fillon tegenover SportsCar365. “Ik hou van Sebring. Het is een iconische race, maar het is lastig voort te zetten om een race op vrijdag en een race op zaterdag te hebben. Het is lastig voor de sponsoren en de fabrikanten om twee races te hebben. We moeten een andere oplossing vinden. Wat de oplossing is, ik weet het niet. Het idee is om door te gaan met het huidige evenement met de IMSA, maar we zijn aan het overwegen hoe we dat kunnen doen.”

De Fransman wil echter nog niet ingaan op de manier waarop het kan uitpakken. Op dit moment opereert het WEC in een tijdelijke paddock en pitstraat. “Er is een conflict tussen onze partners en sponsoren”, vervolgt de president. “Het niveau aan fabrikanten is hoger, dus moeten we heroverwegen hoe we dit dubbele evenement kunnen doen.”

Toch wil Fillon benadrukken dat hij het bestaande partnerschap met de IMSA wil voortzetten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS