Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

24H Daytona - Nr01-Cadillac van equipe Renger van der Zande, Palou, Dixon en Bourdais terug op P1

Uitgegeven door Peter Vader • 26 januari 2024 09:08

Het nummer 01 Cadillac V-Series.R-team van Chip Ganassi Racing opende de Rolex 24 At Daytona-raceweekend op indrukwekkende wijze en produceerde donderdag de snelste rondetijd in twee van de drie oefensessies. Scott Dixon behaalde het beste totaalresultaat in training 1, terwijl meervoudig INDYCAR SERIES-kampioen Alex Palou dit voorbeeld volgde in training 2.

Cadillac-Roar-45


Een paar opmerkingen:
- Dixon bestuurde de nr. 01 Cadillac in het laatste deel van training 1 en produceerde de snelste algemene rondetijd van de sessie (1: 36.012) tijdens de 26e van het team in totaal 28 ronden.
- Sebastien Bourdais had eerder in de sessie al het hoogste overall cijfer neergezet, wat neerkwam op de derde snelste van alle coureurs (1:36.255).
- In training 2 registreerde de nr. 01 Cadillac V-Series.R opnieuw de snelste rondetijd van de sessie. Palou stond daarna bovenaan het klassement met een snelste rondetijd van 1:35.589, terwijl Renger van der Zande precies op tempo achter hem zat met de op één na snelste score van welke coureur dan ook op 1:35.670.
- Het team reed tijdens de sessie in totaal 48 ronden, de derde plaats van alle teams, terwijl ze hun voorbereiding op het 24-uurs endurance-evenement voortzetten.
- Dixon en Bourdais deelden de rijtaken onder de nachtelijke hemel in de derde training, waarbij de Fransman de derde snelste ronde van de sessie noteerde (1:36.109) in de 40e en laatste ronde van het team.
- Het nummer 01 Cadillac-team keert vrijdag 26 januari, terug naar de Daytona International Speedway voor een laatste training van 11.20 uur tot 12.20 uur. EN.

Alex Palou
Alex Palou

Alex Palou: “Het was een goede dag voor ons in de 01-auto en we hebben veel geleerd. Elke keer dat je de baan op gaat, is het heel anders wat betreft de omstandigheden, het verkeer, enzovoort. We zijn er dus op gericht om zoveel mogelijk te leren van het verkeer en ook van de auto, en proberen het maximale uit de race te halen. Het wordt duidelijk een lange race, dus we proberen de prestaties van de auto te maximaliseren. We hebben er vertrouwen in, maar het is een 24 uursrace, dus het gaat erom de auto heel te houden tot de sluitingsuren en er dan voor te gaan."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS