Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

12H Sebring: BMW M Team RLL keert terug naar de plaats van het eerste podiumsucces voor de BMW M Hybrid V8

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 maart 2024 22:15

Het verhaal van een jaar geleden was het eerste podium in de tweede race na de tweede plaats voor de #25 BMW M Hybrid V8 tijdens de 12 Uur van Sebring (VS). Komend weekend keert BMW M Team RLL terug naar de Sebring International Raceway voor de tweede race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen. Het doel is om het succes van vorig jaar te herhalen en ook in 2024 het eerste podium van het seizoen te vieren.

BMW M Hybrid V8

In de #24 BMW M Hybrid V8 nemen de twee vaste coureurs Philipp Eng (AUT) en Jesse Krohn (FIN) het om beurten op tegen Augusto Farfus (BRA). In de zustermotor #25 nemen Connor De Phillippi (VS) en Nick Yelloly (GBR), de runners-up van vorig jaar, samen met Maxime Martin (BEL) deel aan de enduranceklassieker in Florida.

In de GTD-PRO categorie strijden BMW M works coureurs Madison Snow en Neil Verhagen samen met Bryan Sellers (allen USA) voor de tweede podiumplaats voor Paul Miller Racing in de tweede race van het seizoen. In Daytona eindigde de nummer 1 BMW M4 GT3 op de derde plaats. Goed voorteken: Vorig jaar won Paul Miller Racing in Sebring in de GTD-klasse. Dit keer zullen BMW M works-coureur Robby Foley, Patrick Gallagher en Jake Walker (allemaal uit de VS) voor Turner Motorsport in de #96 BMW M4 GT3 in deze categorie uitkomen.

De 12 uur van Sebring begint zaterdag om 9.40 uur plaatselijke tijd (14.40 uur CET).

12H of Sebring BMW M

Commentaar voor de race:

Andreas Roos (Hoofd BMW M Motorsport): "Het is iets speciaals om terug te keren naar de plek waar we een jaar geleden een belangrijke mijlpaal van ons LMDh-project bereikten met het eerste podium voor de BMW M Hybrid V8. Tijdens de 24 uur van Daytona dit jaar toonden we een sterk tempo in de race, maar we konden onszelf niet belonen met goede resultaten. Op Sebring willen we het beter doen. We hebben de gegevens van Daytona geanalyseerd en onze conclusies getrokken. De test die we een paar weken geleden op Sebring hadden, geeft ons het vertrouwen dat we zaterdag in de race een goede rol kunnen spelen. Het doel is om weer op het podium te komen. In de GTD-categorieën verwacht ik ook dat onze BMW M Motorsport-teams weer goede kansen hebben."

Philipp Eng (#24 BMW M Hybrid V8): "Sebring is een van mijn favoriete circuits in Noord-Amerika - echt old school! De hobbels zijn vooral voor de GTP-auto's een uitdaging. We hebben goede snelheid laten zien in Daytona en belangrijke stappen in de goede richting gezet tijdens de test op Sebring. Hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen voor BMW M Motorsport en BMW M Team RLL."

Nick Yelloly (#25 BMW M Hybrid V8): "Na een relatief lange pauze kijk ik erg uit naar de race in Sebring. We hebben daar een paar weken geleden een goede test gehad en konden aanzienlijke vooruitgang boeken ten opzichte van vorig jaar. De herinneringen aan Sebring zijn heel positief, want daar behaalden we in 2023 het eerste podium met de BMW M Hybrid V8. We benaderden de race toen behoudend en eindigden op de tweede plaats. Deze keer hopen we voor de overwinning te kunnen strijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS