Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

12H Sebring - P2 voor Renger van der Zande nadat Deletraz voorbijging aan Bourdais in slotfase van de race + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 17 maart 2024 09:04

SEBRING - Louis Deletraz passeerde Sebastien Bourdais in de slotminuten van de Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Presented by Cadillac op zaterdag en behaalde de overwinning in de iconische en spannende endurancerace op Sebring International Raceway. Deletraz, die de laatste stint reed in de Nr40 Wayne Taylor Racing met de Andretti Acura ARX-06 die hij deelde met Jordan Taylor en Colton Herta, reed lange tijd op P2 achter Bourdais in de Nr01 Cadillac Racing Cadillac V-Series.R tot aan de laatste herstart na een full course yellow-situatie met nog iets meer dan 20 minuten te gaan. Deletraz achtervolgde Bourdais vanaf dat moment en deed met nog vijf minuten te gaan de beslissende zet om de overwinning naar zich toe te trekken.

Louis Deletraz Nr40 Wayne Taylor Racing Andretti Acura ARX-06 Jordan Taylor Colton HertaLouis Deletraz onderweg naar de overwinning in de Nr40-Wayne Taylor Racing Andretti Acura ARX-06 die hij deelde met Jordan Taylor en Colton Herta

De twee auto’s raakten elkaar verschillende keren terwijl ze zich door het drukke verkeer worstelden, waarbij Deletraz uiteindelijk voorop reed. Hij reed vandaar weg en won met een voorsprong van 0,891 seconden de 72e editie van de Sebring-race en de tweede race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen 2024.

De overwinning van Deletraz is zijn derde in zijn WeatherTech Championship-carrière en zijn eerste op Sebring. Voor Taylor is het overwinning nummer 35 en zijn derde op Sebring. Herta, de fulltime IndyCar-coureur die zich aansluit bij de nummer 40 voor de IMSA Michelin Endurance Cup-evenementen, behaalde zijn derde overwinning in zijn carrière en eerste in Sebring. Wayne Taylor Racing behaalde zijn derde overwinning op Sebring en de eerste sinds 2017.
Voor fabrikant Acura is het de eerste Sebring-overwinning, maar de tweede voor Honda Racing Corp. US, na een overwinning met Honda-logo in 2016. Cadillac behaalde ook een reeks van drie opeenvolgende Sebring-overwinningen.

Andere klassewinnaars op zaterdag in Sebring waren: Dwight Merriman, Ryan Dalziel en Connor Zilisch in de Nr18-Era Motorsport ORECA LMP2 07 in Le Mans Prototype 2 (LMP2); Jack Hawksworth, Ben Barnicoat en Kyle Kirkwood in de Nr14 Vasser Sullivan Lexus RC F GT3 in Grand Touring Daytona Pro (GTD PRO), en Russell Ward, Philip Ellis en Indy Dontje in de nr. 57 Winward Racing Mercedes-AMG GT3 in Grand Touring Daytona GTD). Zowel de Nr18 Era Motorsport ORECA als de Nr57 Winward Racing Mercedes wonnen hun klasse ook tijdens de seizoensopenende Rolex 24 At Daytona in januari.

De volgende WeatherTech Championship-race is de Acura Grand Prix van Long Beach op 20 april, waar de GTP- en GTD-klassen tegen elkaar strijden in een race van 100 minuten.

Klik hier voor de uitslag van de Mobil 1 Twelve Hours of Sebring 2024

Nr01 Cadillac aan de leiding 12H Sebring 2024Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS