Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

“Dank aan Richard Westbrook voor vijf ongelofelijke seizoenen met CGR!”

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2023 22:55

Richard Westbrook vertrekt bij Chip Ganassi Racing uit het FIA World Endurance Championship. De Brit kwam daar afgelopen jaar in actie met de Cadillac V.Series.R en was een van de mannen die voor het Amerikaane automerk op het podium stond tijdens de 24 uur van Le Mans. De ervaren coureur vertrekt naar JDC-Miller, waar hij samen met Tijmen van der Helm een team gaat vormen in de Porsche 963.

“Dank aan Richard Westbrook voor vijf ongelofelijke seizoenen met CGR!”, reageert Chip Ganassi Racing in een statement op de sociale media. “We wensen hem het beste, terwijl hij zich klaarmaakt om deel te nemen in de IMSA GTP-klasse. Te veel goede herinneringen om die in een post te zetten.” Waarbij het team zegt dat je de kanalen in de gaten moet houden voor de WEC-line-up voor 2024. Van der Helm en Westbrook gaan bij JDC-Miller met Phil Hanson in de Amerikaanse raceserie IMSA racen. Westbrook is overigens geen onbekende bij het team, zo reed hij in 2022 in de Cadillac Dpi van het team.

“We zijn blij over ons seizoen 2023 met de Porsche 963 GTP”, aldus JDC-Miller-manager John Church. “Alles was afgelopen jaar nieuw voor de GTP-teams en we hebben allemaal een enorme hoeveelheid kennis opgedaan. Voor 2024 moeten we de balans vinden tussen jeugd en ervaring, maar belangrijker, al onze coureurs hebben een uitgebreide prototype ervaring in de IMSA. De coureurs line-up, samen met de support van Porsche Motorsport Noord-Amerika, zet ons in de positie om mee te doen voor de overwinningen in de IMSA WeatherTech Championship.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS