Karting • GK4 Kartseries

TK Racing van Kurt Timmermans op een avontuur naar de top met Oberon-karts

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 12:20 • Print artikel

Met een nog groter team en een nieuw kartmerk is Kurt Timmermans aan een nieuw avontuur begonnen op de Nederlandse en Belgische circuits. Met het relatief nieuwe topmerk Oberon wil de teammanager met de veertien rijders van zijn team TK Racing de circuits veroveren.

TK Racing


De keuze voor Oberon kwam tot stand via het contact van een vriend van Peter Bergman, tuner bij TK Racing. “Hij had contact in Italië met mensen van Oberon en had gezien dat de karts heel snel waren. Hij heeft die bij mij daarna aanbevolen. We zijn er in Genk en Mariembourg mee gaan testen. De karts bleken al snel heel goed”, zegt Peter. Kurt: “Ze zijn heel gemakkelijk te besturen en ze zijn heel vergeeflijk.”

Ook rijderscoach Roy Bergman was meteen te spreken over de Oberon. “Vooral met inhalen is hij gemakkelijk. Hij zorgt ervoor dat je dan weinig tijd verliest. Onze rijders waren er na twee tot drie sessies al aan gewend. Het vertrouwen in de kart is groot.”

TK Racing heeft dit seizoen zes Junioren, een Honda Cadet-rijder, vier rijders in de Mini-klasse, en drie rijders in de Senioren-klasse. Zij rijden dit jaar de KNAF Cup, het GK4-kampioenschap, het NK IAME en het IAME Benelux-kampioenschap.

TK Racing

Als de wedstrijden in Spa een goede indicatie vormen, wacht TK Racing nog een mooi seizoen. Op de baan in de Ardennen slaagde Mattiz Meerschaut erin tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap zich in de Mini-klasse als tweede te kwalificeren en tijdens de race de snelste ronde te rijden.

Daarmee kreeg de ambitie van het team ook op het nieuwe merk al gestalte. Kurt: “We hebben bij TK Racing maar één doel: dat is van voren rijden. We doen niet mee om ergens in het middenveld te rijden. We willen prijzen winnen natuurlijk.”

Daarvoor verlangt de teammanager een professionele instelling van zijn rijders. “Dat betekent niet alleen goed en veel trainen maar ook goed eten en op tijd naar bed gaan.”

Die houding in combinatie met de Oberon-kart lijkt een goede basis voor topprestaties. Zo is Mattiz Meerschaut uit Aalst zeer te spreken over zijn nieuwe kart. “Op de Oberon gaat het vanaf dag één lekker”, zegt de Belg, die dit seizoen in de Mini-klasse uitkomt. “Ik voel me er heel goed op, de kart is heel snel en is leuk om in te rijden. Hij is iets groter dan ik gewend ben en voelt ook beter.”

Hij is nieuw bij TK Racing en is blij dat hij zich aangesloten heeft bij het team van Kurt. “Ik voel me heel goed bij het team. Ik leer er heel veel.”

TK Racing

Dat laatste kan die Dylan Visser beamen. De 12-jarige rijder uit Assendelft komt dit seizoen voor het eerst uit in de zeer sterk bezette Junioren-klasse. Hij heeft al veel baat gehad bij de nieuwe Oberon-kart. “Het is een fijne kart. Als je inhaalt, mis je de exit niet. Ik hoefde niet veel te wennen aan de kart. Eén dag. Of je nu op een droge baan of in de regen rijdt, de kart blijft altijd goed!”

Wil je eens testen? Of ben je nog op zoek naar een raceteam of goede begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Kurt Timmernans:

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook met Kurt Timmermans van het TK Racing Team.

Contact Kurt Timmermans: 0032-474646762

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS