Karting • GK4 Kartseries

Rocco Coronel maakt vader Tom trots met fraaie P3 in moeilijke omstandigheden: "Gaaf om te zien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2021 06:03 • Print artikel

MARIEMBOURG – In duivelse omstandigheden toonde karter Rocco Coronel uit Eemnes niet alleen dat hij een uitstekend regenrijder aan het worden is, maar ook dat hij ‘slim’ kan rijden. De tienjarige zoon van coureur Tom Coronel werd zondag derde in de Mini Parilla-klasse tijdens de tweede ronde van het NK.

Trotse Tom Coronel op podium met zoon Rocco, die podium pakte bij NK in Mariembourg foto Bas Kaligis

“Ik moest er heel hard voor strijden. Een podiumplaats is altijd goed, dus ik ben zeker tevreden”, zei Rocco na afloop van de finale op het circuit van Mariembourg. “De kwalificatie kon beter, want ik was vierde, maar ik ben hier niet zo goed in de regen.”

Rocco zei het in alle eerlijkheid. Maar dat hij dan toch derde werd op een listig circuit in de stromende regen zei ook veel over zijn race craft. En veel ervaring met in de regen rijden op het Zuid-Belgische circuit had hij niet. “Het is pas mijn tweede keer hier in de regen. En het ging wel goed. Zeker de eerste race.”

Rocco was in die eerste heat naar de overwinning gesneld. Overigens tot zijn eigen verbazing, want in eerste instantie was hij als tweede over de finish gekomen. Ook al een knap resultaat natuurlijk. Rocco: “Tijdens de race was ik bezig mijn tweede plek te verdedigen. Maar de jongen voor me, die ook als eerste over de finish kwam, kreeg na de race een tijdstraf van tien seconden en toen werd ik eerste.”

Net zoals in race één moest hij ook in race twee als vierde starten. “Ik had een redelijke start. Daarna lag ik de hele tijd derde. Jammer genoeg kwam ik niet meer bij de twee jongens vooraan in de buurt.” Dus had het er alle schijn van dat Rocco derde zou worden. Ook nu kreeg één van de rijders voor hem een tijdstraf, in dit geval de nummer twee in de race. “Toen werd ik in die heat tweede.”

En zo kwam het dat Rocco in de finale op de mooiste plek van allemaal mocht starten: de poleposition! “Ik had voor de buitenkant op de eerste startrij gekozen omdat het heel hard regende. De buitenkant is altijd goed in de regen”, legde hij uit. “Kort na de start verloor ik twee plekken. Daarna ben ik de derde plek gaan verdedigen, want de jongens vooraan waren net iets te snel. Ik heb mijn plek vastgehouden, dat was mooi. Eerst baalde ik wel heel erg, omdat ik op één gestart was. Maar de derde plek is ook heel goed.”

Rocco Coronel op weg naar podium

Vader Tom had met zijn kennersoog trots toegekeken hoe zijn zoon naar een podiumplaats was gedenderd in moeilijke omstandigheden. “Hij heeft de hele race gevochten”, zei een trotse Coronel senior. “Heel gaaf om te zien. Hij heeft het superslim gedaan. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij nog derde zou worden. Want we moeten nog flink oefenen in de regen. Ik zie dat we nog wel een paar stapjes kunnen maken.”

Maar, zo concludeerde hij, qua racecraft reed Rocco superslim. Tom: “En dat is een belangrijk onderdeel van het rijden. Als je ziet hoe slim hij zijn race reed, dan ben je natuurlijk een trotse papa.”

Het was een mooie beloning voor een vrij zeldzaam weekeinde voor de twee samen, aangezien Tom in het weekeinde vaak zelf moet racen. “Eindelijk een keer een weekend vrij. We hebben hier geslapen met het campertje. Gezellig met z’n tweeën. Ik vond het best wel spannend. Als ouder is toekijken vaak spannender dan zelf een race rijden. Maar ik heb ervan genoten!”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door: Dijkstra/Draisma Bouwgroep, jouw-pensioen.nl en Coronel Kart Racing in Huizen. "Ik wil graag Bjorn, Rob, mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie bedanken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS