Karting • Chrono

Rob Lucassen begeleidt vijf talenten en pakt zelf NK-podium in nieuwe ID Shifter: "Mooie start seizoen"

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2021 02:20 • Print artikel

Strijen – Rob Lucassen heeft afgelopen weekend een aantal drukke dagen achter de rug bij het NK 4-takt van Chrono Karting. De 16-jarige mede-eigenaar van de kartbaan in Ulrum begeleidde op de kartbaan van SHW in Strijen vijf jonge talenten in de Parolin ID Rocky klasse en kwam zelf in actie in de nieuwe spectaculaire ID Engines Shifter klasse. In de schakelklasse eindigde de in Boxmeer woonachtige Lucassen sterk op de tweede plaats in het dagklassement.

Rob Lucassen

Tijdens de laatste race van de dag begon Lucassen op slicks, maar ging het naarmate de race vorderde steeds harder regenen. Het werd glibberen en glijden en de race werd voortijdig afgevlagd, maar tot dat moment hield hij goed stand. Alleen de ervaren Jim Ringelberg kwam hem voorbij. De grote hoeveelheid regen zorgde ervoor dat de finale van de Parolin ID Rocky niet meer verreden werd. Lucassen begeleidt daarin de vijf talenten Zoë Maris, Wayne Severijn, Roan Benes, Hylke van Dellen en Jamie van Dijk, die debuteerden op het NK.

Lucassen keek tevreden terug op de eerste NK-wedstrijd van het seizoen, maar had liever nog een treetje hoger gestaan. “Ik heb een paar foutjes gemaakt, maar daar heb ik wel weer van geleerd. In de eerste twee races had ik een slechte start en verloor ik een paar plekken. In de derde race was ik wel goed weg en hield ik de tweede plaats vast. Deze derde race begon droog en daarin kon ik de leiding overnemen, maar op een gegeven moment begon het heel hard te regenen.”

“In het begin ging het nog wel goed in de regen. Daarna kwam Jim Ringelberg er heel hard aan, hij is zo snel in de regen. Ik probeerde de deur dicht te houden, maar hij kwam me voorbij. Daarna heb ik geprobeerd om hem te volgen. Dat ging aardig en ik kon aanhaken, maar ik wilde alleen zo graag winnen. Het is wel vet dat zo iemand als Jim in deze klasse meerijdt. Als je hem kunt verslaan, betekent dat wel iets. Je leert er veel van. Toen ik achter hem reed, ging ik zijn lijnen rijden. Mijn rondetijd in de regen was meteen 1,5 seconde sneller. Hij rijdt andere lijnen en nog minder op het rubber. Op het rechte stuk dreven we gewoon. Je kon bijna geen gas geven, 10 tot 20 procent van wat kan in droog weer. Anders had je wielspin en kon je er haaks vanaf gaan.”

Rob Lucassen

Lucassen kon tevreden zijn met zijn tweede plaats. “De nieuwe ID Shifter van Arthur Dontje is spectaculair. Het gaat erg hard en het veld zit dicht bij elkaar! Ik ging natuurlijk voor P1, maar dit is een mooie start van het seizoen. Dit jaar ga ik alle wedstrijden rijden en ik hoop voor het kampioenschap te kunnen gaan. Dat is het doel. Ik doe er veel voor, maar we zijn ook veel op de kartbaan in Ulrum bezig. Dat proberen we af te wisselen. Het werk op de kartbaan en het trainen voor het NK.”

De begeleiding van de vijf coureurs in de Parolin ID Rocky vormt een mooie afleiding van zijn eigen races. “De talentjes uit Ulrum doen het goed. Vier van de vijf hebben de finale gehaald, maar die is helaas niet doorgegaan vanwege de regen. Ik vind het heel leuk om die kleintjes te begeleiden. Je kunt ze heel veel leren en het doet me wel eens denken aan de tijd dat ik zelf zo jong was. Door de begeleiding leer ik ook zelf weer wat bij, met name over de afstelling van de karts. Op zo’n dag gaan mijn eigen races voor, maar ik probeer hen zo veel mogelijk te helpen.”

Wil je ook eens karten op de Kartbaan van Ulrum. Kijk dan HIER voor meer informatie!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS