Karting • GK4 Kartseries

Kayne Ince scoort mooi podium tijdens GK4 in Mariembourg: "Het gevoel was echt goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 oktober 2023 13:05

MARIEMBOURG – Kayne Ince scoorde tijdens het vierde weekend van het GK4-kampioenschap een belangrijk podium in de Open Senior-klasse. Op het circuit Karting de Fagnes in Mariembourg reed de dertienjarige coureur uit het Duitse Gronau naar een welverdiende derde positie. De snelle rijder van OW Karting blikte uitermate positief terug op het weekend.

Kayne Ince

“Het was een hele felle strijd, we zaten er al het hele weekend bij en het gevoel was echt goed”, steekt Kayne van wal. “Als ik nog een ronde extra had gehad, poah, dan was ik misschien wel tweede geworden, maar hier ben ook heel blij mee”, vertelde hij met een big smile op zijn gezicht. “P3 was het hoogst haalbare”, geeft hij met een diepe zucht toe. “Het is een goed gevoel, zeker nadat het eerder dit seizoen niet altijd even goed ging”, zet hij hier weer een positief resultaat tegenover. “Het is lekker om dat hier dan weer even terug te pakken. Dit weekend verliep vlekkeloos en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Kayne heeft enkele circuits die hem simpelweg beter liggen dan andere. Zo is hij altijd bijzonder snel op het circuit van Venray, waar hij enkele maanden geleden een mooie podiumplek scoorde. Ook het circuit van Mariembourg ligt de geboren Nederlander erg goed. Hij heeft daar dan ook al zoveel ronden gereden dat hij de baan inmiddels kan dromen: “Ik denk dat de vele meters op dit circuit zeker hebben geholpen. Als je hier voor het eerst racet sta je echt niet in de top drie”, lichtte hij eerlijkheidshalve toe.

“De kwalificatie ging super. Ik reed naar de tweede tijd, maar ik zat in het verkeer, dus pole had ook wel gekund”, zegt hij lachend. “De eerste race was vrij rustig. Ik verloor een plekje en eindigde op de derde plek.” De tweede race verliep een stuk chaotischer voor de jonge coureur: “De race werd geneutraliseerd. Na de herstart was ik naar P3 gereden. In het begin had ik wat koude banden, omdat we maar één opwarmronde hadden. Gelukkig zat iedereen in hetzelfde schuitje.”

Kayne Ince

“Bij de start van de finale duurde het eventjes voordat ik in mijn ritme kwam. Gelukkig kwam het wel en liep ik in op de nummer twee. Ik zat hem de laatste paar rondjes echt op de kont hoor”, zei Kayne lachend. “Dit was erg belangrijk voor het kampioenschap, daar staan we nu weer derde. Ik wil de laatste race hetzelfde doen als dat ik hier heb gedaan. Als ik het goed doe, dan zou nog tweede kunnen worden in het kampioenschap. De laatste race van het seizoen is op het circuit van Genk in het weekend van 18 en 19 november.

Kayne Ince bedankt zijn sponsor Oliehandel.nl, zijn vader en moeder, familie en vrienden, teambaas Ricardo Oude Weernink, Marcel Oude Weernink, Miguel Oude Weernink en het hele team van OW Karting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS