Karting • Chrono

Karttopper Coen Doorn wint in koningsklasse derde NK-ronde op rij: "Ik had kopstart gepakt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 november 2021 10:48

GENK – Na zijn supersterke optreden tijdens de vorige twee ronden van het NK, was het niet zo verrassend meer dat karter Coen Doorn afgelopen weekeinde ook de achtste en laatste ronde van de titelstrijd won. De zeventienjarige topper uit Blaricum domineerde de finale in de KZ-klasse en won zo opnieuw overtuigend.

Podium en overwinning Coen Doorn bij NK Karting


“Het ging moeizamer dan in Berghem, maar dat was ook perfect”, blikte Coen terug op zijn races op het circuit van Genk. “In de kwalificatie was ik derde, in de prefinale tweede en in de finale eerste. Dus steeds een plekje hoger geëindigd. Dat was goed.”

De derde tijd in de kwalificatie was zeker niet slecht, vooral als je bedenkt dat de KZ2 de koningsklasse van het Nederlandse karten is. Maar na zijn indrukwekkende kartdemonstratie in Berghem van vorige maand, was de derde plaats niet waarop hij had gehoopt in Genk. De verklaring lag evenwel voor de hand.

“Ik heb sowieso nog wel moeite met een halfnatte baan. Daarop rijden vind ik moeilijk, ik heb er nog weinig ervaring mee", gaf Coen ruiterlijk toe. "Dan is het ook een stuk moeilijker om het verschil te maken. Daardoor werd ik derde, op anderhalve tiende, dus dat viel op zich nog wel mee.”

Dat resultaat betekende dat de toprijder van SP Motorsport in de prefinale op de derde plaats moest starten. “Ik had best wel een paar rondjes nodig om de nummer twee in te halen. Toen ik hem eenmaal voorbij was, liep ik een klein beetje in op de nummer één, maar het gat was al te groot, dus dat kon ik niet meer dichtrijden.”

Tijdens de finale was het een ander verhaal. “Toen heb ik van de start tot en met de finish op één gelegen en met een klein gaatje gewonnen.” Coen begon voortvarend aan de race. “Ik had kopstart gepakt vanaf P2. Daarna heb ik de hele tijd op één gelegen. Ik had wel een redelijk gat; er was geen druk van achteren. Wel had ik weinig grip door de kou, maar voor de rest was het prima. Ik heb het weekend afgesloten met de eerste plek. Weer gewonnen dus, alleen iets minder dominant. Maar winnen is winnen.”

Podium en overwinning Coen Doorn bij NK Karting KZ2

Zijn derde zege op rij in het NK betekent dat zijn seizoen er nu op zit. Dat betekent overigens niet dat Coen, die al jarenlang zeer succesvol samenwerkt met zijn monteur en coach Gert Jager, het nu rustig aan gaat doen. “Ik ga gewoon blijven trainen.” Het plan voor 2022 is nog niet rond, het enige dat hij zeker weet is dat hij opnieuw KZ zal rijden. “We gaan kijken waar de concurrentie sterk is en wat het team wil.”

Coen bedankt Gert Jager, Sander Dekkers voor de motoren en Stan Pex van SP Motorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS